Archives for септември 2012

post

[Продуктивност] 20 сигнали дека треба да преземете нешто

Продуктивноста на еден претприемач, денес станува еден од најважните елементи за успехот на бизнисот.

Сепак, се потекнува од претприемачот. Неговото однесување, неговиот начин на работа, неговите навики или пак неговите чекори целосно се вградени во самата компанија и начинот на кој ќе функционира таа компанија.

Следниве 20 точки претставуваат некои од можните сигнали дека треба да поработите на вашата продуктивност.

Продолжи…

post

Состаноци кои го прават вашиот тим непродуктивен

Состаноците се неизбежен дел од секојдневниот живот на претприемачите и менаџерите, но и членови на тимот на еден стартап, бизнис, компанија…

Тие може да дадат голем придонес во развој на бизнисот, но може и да бидат нешто штоедноставно ја црпе енергијата на секој учесник, при што тешко ќе може да се врати на нормала во следните неколку часа по завршување на истиот (нормално, доколку заврши).

Прашањето е кои состаноци не прават непродуктивни?

Побарајте ги следниве елементи во состаноците за да се обидете да ги елиминирате и зголемите вашата и продуктивноста на вашиот тим.

Продолжи…

post

[Видео] Инспиративно – Успех по многу неуспеси

Едно инспиративно видео во кое може да се најдат повеќето претприемачи со еден од најголемите кошаркашкки легенди – Michael Jordan.

post

Кој кого води? Вие бизнисот или тој вас?

Започнување на бизнис и водење на успешен бизнис не е лесна задача.

Зошто велам и започнување на бизнисот?

Затоа што фазата на започнување ќе има огромна улога во подоцнежните фази. Во фазата започнување со поставаат основните нацрти, основните темели на кои ќе се потпира бизнисот во иднина.

Но, не значи дека тие темели нема да се зајакнат, нема да се зацврстат или пак променат на подобро.

Едно нешто е сигурно, а тоа е дека кога ќе излезете од фазата започнување вие како еден претприемач ќе реба да ги смените во целост вашите улоги што ги имате во бизнисот.

Улогите на еден претприемач во започнување и раст на бизнисот се сосема различни. Во фазата на започнување едноставно не се знае кој кого води. Бизнисот се уште не е оној вистински бизнис. Одлуките се носат, онака од нога, без размислување, без преголеми проценки. Се слуша само еден ентитет од надворешноста на бизнисот, а тоа е купувачот.

Но, кога бизнисот започнува да расте, да се шири и зголемува, веќе ништо не е исто. Сега дететео кое го учевте да проодува во претходната фаза е силно и може да ве влече, да ве турне или пак да ве притисне толку силно што тешко дека ќе можете да се повратите во нормала.

Истите улоги нема да ги дадат очекуваните резултати. Се се менува!

Па, тогаш кој кого води? Дали вие како еден претприемач го водите вашиот бизнис, или пак вашиот бизнис ве преземал и започнува да ве води?

Бизнисот сте го започнале со одредена причина, сте имале силна визија, сте воспоставиле силни цели. Дали таа причина, визијата и целите сеуште се валидни за вас како претприемач? Дали се гледа приближувањето кон визијата или полека започнувате да се одвојувате?

Овие прашања се многу важни прашања и ќе треба постојано да си ги поставувате, бидејќи едноставно тие претставуваат знаци за тоа дали нешто ќе треба да промените кај вас или во бизнисот.

post

КОГА и КАДЕ е важно исто како и ШТО

Претприемачите вообичаено, односно по природа се започнувачи, но и завршувачи, односно спроведувачи на нивните идеи.

Безброј идеи, проекти, задачи и активности се моткаат секојдневно во главата на еден претприемач. Може да бидат корисни, но и некорисни. Може да бидат важни (приоритетни) но и неприоритетни. Може да се однесуваат за денес, но може да се однесуваат и за утре, задутре, по една недела, по еден месец, по една година или пак по неколку години.

Уште една карактеристика на претприемачите која доаѓа од тоа започнување е возбуденоста кога се започнува нешто ново, нешто непознато, нешто што може да го промени светот во кој живееме… Не значи дека е лошо да се започнуваат идеите, работите, проектите, задачите, активностите… Но, не е добро да се започнуваат нови без да се завршат веќе започнатите.

Честопати можеме да се најдеме себеси, да работиме на нешто, да започнеме нешто друго иако сеуште не сме го завршиле тоа нешто и на крај да ги оставиме (зае….) и недовршените и штотуку започнатите активности па да се префрлиме на трети. И така се “натрупуваме” не постигнуваме ништо, а притисокот почнуваме да го чувствуваме како нешто навистина неиздржливо.

Но, претприемништвото не се однесува само на тоа што сте започнале да го работите, туку и на тоа што сте завршиле и постигнале со тоа завршување.

Како да се излезе од една таква непосакувана ситуација, со која се чини се соочуваат сите претприемачи, а особено стартап претприемачи?

Продолжи…

post

Дали постојат случајности во бизнисот?

Секој бизнис, а особено малите бизниси функционираат во еден крајно неизвесен свет. Неизвесноста е постојана сенка на сите претприемачи.

Но, и неизвесноста не е случајна. Таа се појавува и постои заради одредени причини. На пример, стартап бизнисите функционираат во најголема неизвесност бидејќи сеуште не се пронајдени вистинските елементи на бизнис моделот. Не се знаат конкретните купувачи, не се знае вредноста која ја нуди бизнисот за секој од купувачите, не се знаат каналите на дистрибуција, не се знаат различните односи со купувачи… Сеуште не постојат некои приходи кои ќе ја покажат вистинската насока во која бизнисот треба да се движи. Стартапи ги тестираат хипотезите за сите елементи од бизнис моделот.

Веќе постоечки бизнис исто така оперира во неизвесност, но сепак таа неизвесност е помала и попредвидлива во однос на стартапи. Оваа е поради фактот што овие бизниси веќе имаат купувачи, веќе се присутни на пазарот и веќе имаат конкретни информации врз основа на кои можат да ги проверуваат хипотезите и да се подготвуваат за неизвесната иднина.

Но, што е со случајности?

Продолжи…

post

Иновација и екосистеми

Иновацијата е цврсто поврзана со секоја претприемачка активност. Со иновација претприемачите успеваат да креираат нешто од ништо.

Постојано иновирање е процес кој го доближува бизнисот до успех, но сепак може да претставува и процес кој ќе го забрза уништувањето на бизнисот доколку соодветно не се менаџира и насочува преку призмата на купувачите.

Иновацијата треба да се инспирира. За иновација е потребен иновативен тим на луѓе кои освен што ќе иновираат ќе знаат и како да ја доближат до купувачите.

Проблемот е што денес не е лесно да се иновира. Имаме многу допирни точки со останати иновации, надвор од бизнисот. Ние сме само еден мал дел од еден многу покрупен екосистем во кој функционираат новите производи или услуги.

Како да знаете дека сте на вистинскиот пат при започнување на ваш процес на иновација?

Продолжи…

post

[Цитат] Доколку ви треба машина, а не ја купите…

Доколку ви треба машина и не ја купите, ќе сфатите дека сте ја платиле, а сепак ја немате.

– Хенри Форд

Вашиот бизнис има потреба од технологија без разлика за каков бизнис станува збор (производствен или услужен). Денес се потребни работници со знаење, а знаењето бара користење на различна технологија.

Можеби ќе ја избегнувате имплементацијата на технологијата, но набргу ќе сфатите дека ве гази времето, дека тоа игнорирање ќе ве чини време и пари, но и времето може да се конвертира во пари.

Се на се, Хенри Форд имал право за технологијата која ви треба а не ја купите. Сепак на крајот ја плаќате.

post

75 Прашања за стартап претприемачи?

Стартап фаза на еден бизнис претставува една од најсложените и најинтересните фази.

Ќе го бидне или нема да го бидне?

Се она што ќе се изгради во оваа фаза ќе ја отсликува силината и издржливоста на темелите на бизнисот.

Во овој пост издвоив 75 прашања кои еден стартап претприемач ќе треба постојано да си ги поставува.

Продолжи…

post

Apple iPhone 5 VS Samsung Galaxy S3

Не, овој наслов не е за споредба на карактеристики помеѓу два телефони. Не сме тука за споредба на мобилни телефони. Овој наслов е тука на претприемач заради извлекување на знаење од борбата на двата гиганти во мобилната индустрија.

Пред некој ден Samsung излезе со нова реклама насловена како “не треба да бидеш гениј” за да ја видиш разликата во која јужнокорејската компанија го споредува нивниот Samsung Galaxy S3 со штотуку излезениот нов iPhone 5 (во петок).

На сликата е дадена рекламата на која може да се видат споредба на карактеристики на мобилните телефони. Целта е обичниот граѓанин да ја види разликата и со тоа да се реагира на моменталниот интерес за популарниот производ на Apple кој за само 24 часа се продаде во 2 милиони примероци (за споредба скоро двојно повеќе од претходната верзија на производителот).

Продолжи…