Archives for август 2013

post

10 Работи кои треба да ги знаете за водење на мал бизнис

Водење на мал бизнис навистина претставува еден голем чекор за секој претприемач. Не е лесно, но и не е нешто што не може да се постигне од страна на претприемачите.

водење на мал бизнис

Откако ќе го започнете бизнисот, набргу ви станува јасно дека тука се наоѓаат уште еден голем број мали, но навистина важни работи како надополнување на креација на вредноста која вашиот бизнис ја испорачува на купувачите.

Продолжи…

post

Како малите риби да не станат жртви на големите риби?

Какви промени се потребни за традиционалните бизниси, односно традиционалните претприемачи да преживеат денес, но и да бидат подготвени за утре?

одбивање

Оваа прашање е многу интересно прашање, штета што не го добив од некој од читателите на претприемач за да биде дел од подкаст епизодите.

Продолжи…

post

Идеи кои можете да ги искористите од Јули 2013

Секој месец ги групираме идеите, односно насловите кои можете да ги искористите за вашиот бизнис и вашиот претприемачки пат. Забележувајќи дека изминува и август ќе заборавев за овој серија на постови кој треба да ги групира најкорисните наслови од месецо Јули 2013 година.

претприемач јули

Насловите од овој серијал на постови на претприемач, на крајот на годината по уште една анализа ќе влезат на страната започни тука која служи за полесно следење на онаа што е најкорисно за вас како претприемачи а е резултат од скоро петгодишна работа на овој сајт.

Продолжи…

post

6 прашања за да го направите вашиот бизнис поразличен од останатите

Зошто вашите купувачи би го избрале вашиот бизнис во однос на останатите бизниси кои го нудат истото или сличното? Ова е клучното прашање, и доколку го најдете најдобриот одговор, гарантирано ќе успеете.

купувач

Вашиот бизнис треба да биде поразличен од вашите конкуренти. Затоа и треба да работите постојано за да го направите вашиот бизнис секогаш да биде поразличен од останатите на пазарот. Но, оваа задача не претставува задача која се спроведува и завршува еднаш и само еднаш. Правње на вашиот бизнис поразличен од конкурентите ќе бара од вас постојано откривање и подобрување на секој можен аспект на работата на вашата компанија.

Продолжи…

post

6 Тактики за повторна иновација во вашиот бизнис

Успехот на вашиот бизнис во голем дел се базирал и ќе биде базиран на иновација која тој ја доведува во форма на вредност за вашите купувачи. Тоа е факт.

иновација

Но, како што поминува времето и вашиот бизнис расте, циклусот на иновацијата ќе биде се поголем и поголем, што значи се поспоро ќе се иновира, а се повеќе фокусот ќе биде на одржување на тековната состојба со растот на бизнисот.

Продолжи…

post

Маркетинг и зголемување на продуктивноста на маркетингот

Да имате навистина продуктивен маркетинг систем во вашиот бизнис е нешто што ќе донесе позитивни резултати за целата ваша компанија. Што претставува маркетинг продуктивност?

Продуктивност на маркетингот

Дали маркетинг продуктивност претставува користење на помалку маркетинг тактики како дел од вашите маркетинг напори? Или пак тоа значи користење на повеќе маркетинг тактики? Дали е нешто што ќе значи трошење на помалку пари во однос на маркетингот?

Продолжи…

post

Како вашата работа да стане вистинско уживање

Како вашата работа да биде навистина едно необично доживување испреплетено со задоволство и „уживанција”? Оваа прашање е важно за секој претприемач бидејќи многу брго по иницијалното започнување и таа иницијална пасија започнуваат да се чувствуваат доста разочарувачки.

работа

Причините за една ваква ситуација лежат во грешките кои ги прават кога го градат нивниот стартап, но и поради грешките кои потекнуваат од самата личност на еден претприемач.

Продолжи…

post

7 Совети за примена на систематски пристап во учење

Целиот наш живот се базира на различно учење на различни нешта. Учењето е неизбежен дел од нашето секојдневие, и во секој момент од нашиот живот ние учиме нешто ново. Но, понекогаш учењето може да стане еден од најголемите проблеми за претприемачите.

учење

Дали сте се нашле во ситуација со бескрајна листа за тоа што треба или сакате да научите?

Продолжи…

post

Како да ја пронајдете вашата инспирација

Вашата инспирација како еден претприемач претставува важен дел од вашата секојдневна работа. Мора да бидете инспирирани доколку сакате да го приближите вашиот бизнис до вашата визија, и успехот дефиниран со таа визија.

инспирација

Како да ја најдете вашата инспирација која ќе ви помогне секогаш да бидете инспирирани за се што правите во вашиот бизнис?

Продолжи…

post

Изградете навистина препознатливо севкупно доживување на купувачите

Вашиот бизнис ќе преживее само доколку има доволно купувачи кои ќе купуваат производи и услуги од вас. Тоа е факт. Но, како можете да го осигурате преживувањето на вашата компанија кога моќта се наоѓа во рацете на вашите купувачи? Еден начин е да испорачате навистина препознатливо севкупно доживување на купувачите.

севкупно доживување на купувачите

Во овој наслов сакам да зборувам малку за градење на препознатливо севкупно доживување на купувачите во вашиот бизнис. Но, пред да продолжам со специфични чекори кои треба да ги преземете сакам да зборувам малку за едно мое искуство.

Продолжи…