Archives for ноември 2013

post

Процес на експериментирање во вашиот бизнис

Значи имате бизнис, функционира, напредува и се се одвива согласно вашите планови кои сте си ги поставиле, односно според онаа што сте го сработиле во стартап фазата. Сега е повторно време за експериментирање.

ескпериментирање

Да, добро читате, иако не сте веќе во стартап фазата вие сепак ќе мора да експериментирате. Тоа е факт. Всушност, менаџирање и водење на бизнис претставува еден континуиран процес на експериментирање.

Продолжи…

post

Изработка на профил на купувачи

Секој бизнис, без разлика на кој пазар настапува, во која индустрија се наоѓа, во кој вид на бизнис припаѓа имал, има и ќе има потреба од купувачи.

профил на купувачи

Без разлика дали станува збор за профитни или непрофитни комапнии, за социјални бизнис, зелени бизниси или било кој друг вид на бизниси секогаш ќе има потреба од купувачи затоа што секој бизнис постои заради реализација на некоја цел, а во 99,99% на случаи таа цел се преточува во задоволување на тие купувачи, за некого можеби посетители, слушатели, читатели итн. Тука ќе ги нарекуваме сите како купувачи, што ќе значи некој кој е потребен заради преживување на компанијата.

Продолжи…

audio

Епизода #18: Како да изведете дисквалификација на купувачи

Оваа е осумнаесета епизода на подкастот “претприемачки пат” при што секоја недела имаме нова епизода со цел барем малку да ви помогнеме во расветлување на тој ваш пат.

Претприемачки пат

Мора да напоменам дека во оваа епизода на “претприемачки пат” за разлика од досегашните во кои се фокусиравме на привлекување и задоволување на купувачи, во оваа епизода ќе се фокусираме на нешто поразлично, а тоа е да изведете дисквалификација на купувачи што значи како да го отстраните, односно отфрлите потенцијалните купувачи кои не го заслужуваат вашиот фокус.

Продолжи…

post

Email маркетинг и основни прашања кои бараат одговор

Темата за email маркетинг е доста интересна особено поради фактот што секојдневно примаме огромен број на email пораки од кои повеќето воопшто не сме ги ни побарале.

email маркетинг

Сепак знам дека се обидуваме да бидеме фокусирани и да ги читаме оние пораки за кои сметаме дека сакаме или имаме потреба од читање. Во една ваква џунгла од информации станува се потешко пораката која бизнисите сакаат да ја испратат да биде примена на вистинскиот начин. Самата порака можеби ќе биде примена, но сепак на тој пат до очите на потенцијалниот купувач ќе има и препреки како што се:

Продолжи…