post

Маркетинг: Најдоброто на претприемач во 2009

Четвртата тема од серијалот Најдоброто на претприемач во 2009 е за маркетингот. Како што Peter Drucker бизнис гуру на XX век има кажано:

Маркетинг и иновацијата се единствените бизнис функции кои генерираат приход и креираат бизнис. Се останато е трошок.

Затоа маркетингот е навистина важна бизнис функција која може да се претстави како еден крвоток во бизнисот, бидејќи одлуките во маркетингот се пренесуваат во сите останати бизнис функции.

Во 2009 година статистички најопфатена тема на претприемач беше маркетингот. Ова е особено заради серијалот за маркетинг средства во кој веќе опфативме 35 од 100 различни маркетинг средства за Вашиот бизнис.

Ќе се обидам оваа листа на најдоброто на претприемач за маркетингот да ја претставам во вид на еден комплетен прирачник за сегашни и идни претприемачи.

  1. Како Вашата Продажна Инка Да Ја Одржувате Секогаш Полна? Ова е еден од најголемите цели на сите Ваши маркетинг активности. Доколку продажната инка е секогаш полна нема опасности за Вашиот бизнис.
  2. Влезен Маркетинг – Inbound Marketing. Ова е маркетинг за иднината, едноставно подгответе се и започнете да го применувате.
  3. Маркетинг План во 7 Едноставни Реченици. Подгответе едноставен маркетинг план кој едноставно ќе ве води низ целиот процес на маркетинг во Вашиот бизнис.
  4. Претприемач – Дополнувања за Маркетинг План. Џабе ви е маркетинг планот доколку не се обврзете на истиот и едноставно да го спроведете она што е испланирано, и секако да ги мерите резултатите.
  5. Истражување покажува поголема успешност на веб презентација на мали бизниси со блог. Погледнете го истражувањето и применете ги наодите во Вашата веб прзентација.
  6. Дали Вашата Бизнис Веб Страна е Обична Брошура? Доколку едно од маркетинг средствата ви е веб страна обидете се да не биде обична брошура.
  7. Дали Вашата Бизнис Веб Страна е „Обична“ Брошура – Заборавено Поглавје. Продолжение на бизнис веб страна како обична брошура.
  8. Маркетинг средства. Изберете неколку кои ќе ги користите за Вашиот бизнис.
About Д-р Драган Шутевски

Д-р Драган Шутевски е основач и CEO на Шутевски Консалтинг и им помага на бизнисите да го проектираат патот кон успешноста. Поврзи се со Драган на Google+

Comments

  1. Постов е избран како препорачан на насловната страница на Пинг.

Speak Your Mind

*