post

Нов серијал на видео материјали на претприемач

Новите 10 видео материјали за тоа како до веб презентација се подготвени и пуштени на сите регистрирани за билтени на претприемач. Можеби тој трансфер од стари до нови видео материјали доведе до тоа некој да ги добие не од почетното прво видео, но на секое наредно видео ги има линковите до претходните.

Сите видео материјали од претходната верзија се отворени и се наоѓаат во категоријата видео на претприемач.

Следниве презентации се дел од оној презентациски дел на овој видео серијал.

1. Регистрација на домен име и хостинг акаунт

2. cPanel – Контрол панел

3. Инсталација на WordPress

4. Инсталација на WordPress тема

5. Објавување на постови на WordPress

6. Инсталирање на WordPress додатоци

7. Изработка на статичен веб сајт – Темплејти

8. Персонализација на темплејтот

9. Поставување на видео

10. Креирање на поддомени

About Д-р Драган Шутевски

Д-р Драган Шутевски е основач и CEO на Шутевски Консалтинг и им помага на бизнисите да го проектираат патот кон успешноста. Поврзи се со Драган на Google+

Trackbacks

  1. […] Вашиот бизнис може да биде онлајн со навистина мал буџет или пак сосема бесплатно. Разликата од платежен и бесплатен веб простор ја опишавме во разлика помеѓу платежен и неплатежен хостинг. За тоа како самите да изготвите сопствена веб презентација со минимум вложени средства можете да ги искористите 10-те видеа од новиот серијал за тоа како до сопствена веб презентација. […]

Speak Your Mind

*