post

Предизвик за 77 подобрувања за 77 дена

77 Подобрувања за 77 дена Сакаш ли да го подобриш твојот бизнис?

Сакаш ли да го подобриш твојот бизнис за максимум 77 денови?

Твоите напори за подобрување како еден претприемач се едни од најважните напори кои ги имаш ти како еден претприемач кои започнуваат уште од раните фази на твојот стартап и не завршува се додека твојот бизнис е жив.

Пред извесен период напишав за 77 подобрувања на бизнисот за 77 дена. Тој пост претставува листа на 77 подобрувања кои може да се спроведат во 77 денови, еден предмет на подобрување за секој ден.

Денес сакам да започнеме еден предизвик за следните 77 денови за да го подобриш твојот бизнис. Секој ден ќе објавиме по едно подобрување за тој ден и потребните акции кои како еден претприемач ќетреба да ги превземеш.

Откако секој ден ќе биде објавен, ќе се ажурира и линкот на овој пост.

Во наредниот дел е презентиран распоредот и календарот за овој предизвик.

Бизнис идеја

Бизнис план

 • Ден 9: Претходно искуство
 • Ден 10: Предвидување
 • Ден 11: Знаење
 • Ден 12: Бизнис модел
 • Ден 13: Цели
 • Ден 14: Графици
 • Ден 15: Намената на бизнис планот
 • Ден 16: Интересност
 • Ден 17: Реалистичност наместо оптимистичност
 • Ден 18: Јас, јас и само јас синдром
 • Ден 19: Поглед кон конкуренцијата
 • Ден 20: Перспективи
 • Ден 21: План за имплементација на планираното
 • Ден 22: Докази

Финансии

 • Ден 23: Извор на финансии
 • Ден 24: Готовински тек
 • Ден 25: Вештини за готовински тек
 • Ден 26: Трошоци
 • Ден 27: Рентабилност
 • Ден 28: Проекции на профит/загуба
 • Ден 29: Коефициент на економичност
 • Ден 30: Коефициент на повраток на инвестиција
 • Ден 31: Стапка на акумулативност

Продуктивност

 • Ден 32: Организација
 • Ден 33: Планирање
 • Ден 34: Системи
 • Ден 35: Личен живот
 • Ден 36: To-Do Листи
 • Ден 37: Препреки
 • Ден 38: Аутсурсинг
 • Ден 39: Вработени
 • Ден 40: Менаџмент системи
 • Ден 41: Информативни системи и софтвер алатки
 • Ден 42: Систем за учење

Бизнис процеси

 • Ден 43: Организирај го неорганизираното
 • Ден 44: Систематизирај ги бизнис процесите
 • Ден 45: Технологија
 • Ден 46: Влез/Излез
 • Ден 47: Бизнис модел

Маркетинг

 • Ден 48: Маркетинг план
 • Ден 49: 4P
 • Ден 50: Маркетинг средства
 • Ден 51: Маркетинг календар
 • Ден 52: Повик за акција
 • Ден 53: Сегментација
 • Ден 54: Листа на потрошувачи
 • Ден 55: Листа на потенцијални потрошувачи
 • Ден 56: Блог дизајн
 • Ден 57: Дизајн на веб страна
 • Ден 58: Маркетинг кампањи
 • Ден 59: Онлајн стратегија
 • Ден 60: Внимание, репутација и доверба
 • Ден 61: Дополнителна услуга
 • Ден 62: Запознај ги подобро потрошувачите
 • Ден 63: Ургентност
 • Ден 64: Корисности
 • Ден 65: Кредибилитет
 • Ден 66: Понуда
 • Ден 67: Социјални медиуми
 • Ден 68: SEO

Продажба

 • Ден 69: Продажна инка
 • Ден 70: Влез во продажна инка
 • Ден 71: Стапка на конверзија
 • Ден 72: Просечна продажба
 • Ден 73: Времетраење на продажна инка
 • Ден 74: Продажен тим
 • Ден 75: Знаење на продажниот тим
 • Ден 76: Насмевка
 • Ден 77: Објаснување
About Д-р Драган Шутевски

Д-р Драган Шутевски е основач и CEO на Шутевски Консалтинг и им помага на бизнисите да го проектираат патот кон успешноста. Поврзи се со Драган на Google+

Speak Your Mind

*