post

Бизнис блог – Ден 29: Споделувај на социјални медиуми

Како да станеш претприемач Продолжуваме со дваесетидеветиот ден од предизвикот за блогирање за бизнис  кој служи за претприемачи кои сакаат да започнат да го користат блогот за привлекување на внимание, градење на репутација, кредибилитет и доверба. Претходниот ден од предизвикот се однесуваше на SEO елементи, распоредување и објавување кој доколку не си го поминал би било добро да се вратиш пред да одиш со активности од овој дваесетидевети ден.

Ден 29: Споделувај на социјални медиуми

Овој ден е нешто што ќе се изведува континуирано. Но, проблемот не е во објавување или споделување, туку дали твојата аудиенција е онаму каде што си ти присутен или пак мислиш да бидеш присутен. Можеби најважното нешто што би требало да го направите денес е да одговорите на следниве прашања:

  • Каде да споделувате.
  • Што да споделувате.
  • Кога да споделувате.
  • Како да споделувате.

Ова е ден кој ќе трае повеќе од еден ден бидејќи се однесува на време кога постот ќе биде жив онлајн. Доколку имате бизнис страни на социјални медиуми споделете го објавениот пост за тој ден.

  • Направи една анализа за тоа каде може да биде твојата аудиенција (потенцијални купувачи или лица кои ќе имаат интерес за твојата работа).
  • Направи стратегија која ќе одговори на прашањата каде, што, кога и како.
  • Направи план кој ќе ги прецизира активностите, времето на извршување и одговорностите.
  • Започни со спроведување.

Следува: Бизнис блог – Ден 30: Следи, анализирај, бреинстормирај и пишувај

About Д-р Драган Шутевски

Д-р Драган Шутевски е основач и CEO на Шутевски Консалтинг и им помага на бизнисите да го проектираат патот кон успешноста. Поврзи се со Драган на Google+

Speak Your Mind

*