post

Епизода #06: Купувачот и неговата моќ која го содржи интересот за себеси [Подкаст]

Оваа е шеста епизода на подкастот “претприемачки пат” при што секоја недела имаме нова епизода.

Многу пати пишував на претприемач за купувачот и моќта која ја поседува во своите раце. Таа моќ едноставно постојано се зголемува се повеќе и повеќе. Постојат повеќе видови на моќ кои ги поседува еден купувач, не е само оваа моќ за која зборуваме денес во оваа епизода на “претприемачки пат”.

Продолжи…

post

Епизода #05: Учење за бизнис цели во денешни услови [Подкаст]

Оваа е пета епизода на подкастот “претприемачки пат” при што секоја недела имаме нова епизода.

Во оваа епизода зборувам за ”Учење за бизнис цели во денешни услови.” Едно нешто е сосема вистинито, а тоа е дека учиме додека сме живи. Оваа е особено вистинито кога станува збор за претприемништвото бидејќи истото претставува една комплексна дисциплина испреплетена со многу други научни дисциплини, но и практична имплементација на истите во секојдневната работа без да постојат ограничувања за тоа како ќе се примени нешто, дали ќе се прилагоди и како ќе се прилагоди тоа што ќе се имплементира.

Продолжи…

post

Епизода #04: Големи податоци и малите бизниси [Подкаст]

Оваа е четврта епизода на подкастот “претприемачки пат” при што секоја недела имаме нова епизода.

Во оваа епизода зборувам за ”Големи податоци и малите бизниси”, тема која претставува една од најпопуларните теми во деловниот свет во последните години. Но, и тема која одсекогаш била интересна за бизнисите од сите големини, индустрии или пазари. Големите податоци се насекаде околу нас, и особено со развој на интернетот и социјалните мрежи скоро и да нема податоци за секој жител од нашава планета некаде запишан, со некакво значење за некого и со специфично користење од некого.

Продолжи…

post

Епизода #03: Одложување како сопирачка за вас и за вашиот бизнис [Подкаст]

Во оваа епизода ќе зборувам за ”Одложување како сопирачка за вас и за вашиот бизнис” при што ќе навлеземе во суштината на одложувањето преку објаснување на тоа што претставува, какви последици носи, особено за претприемачите и едноставно преку опис на повеќе причини за појава на одложувањето ќе се обидам да ви обезбедам повеќе тактики како да се борите со оваа појава.

Оваа е втора епизода на подкастот “претприемачки пат” при што секоја недела имаме следна епизода.

Продолжи…

post

Епизода #02: Бизнис план во услови на крајно променливо опкружување [Подкаст]

Бизнис план претставува една од најбараните, но и најконтроверзните теми во последните години кога станува збор за бизниси и претприемачи.

Оваа е втора епизода на подкастот “претприемачки пат” при што секоја недела имаме следна епизода.

Во оваа епизода зборувам за бизнис планот во услови на крајно променливо опкружување.

Продолжи…

post

Епизода #1: Процес на следење и мерење на резултати [подкаст]

Добредојдовте во нашиот нов подкаст насловен како “претприемачки пат”. Исто како и сајтов претприемач, и овој подкаст ќе биде наменет за обработка на теми од претприемништво за претприемачи, при што ќе одиме еден чекор понапред, олеснување и подобрување на вашиот претприемачки пат. Нашата цел е да ви помогнеме да го подигнете патот на нивото кое со сигурност ќе ви обезбеди успех во вашата претприемачка кариера.

Оваа е прва епизода, сигурно дека ќе има многу грешки, особено што сите технички предуслови не се прилагодени онака како што треба, но сепак без да започнеме нема ни да знаеме што треба да подобриме или промениме. Во секој случај очекувам дека по првите десет се ќе биде на свое место.

Планираме овој подкаст да биде неделен подкаст, што значи секоја недела по една нова епизода од различни теми.

Продолжи…