post

Графикон на рентабилност – една апликација

Графикон на рентабилност претставува една важна алатка во рацете на претприемачите. Таа едноставно кажува колку треба да се продаде за да се покријат трошоците и започне со профитабилно работење.

Оваа алатка користи т.н. точка на рентабилност која означува завршување на работење со загуба и започнување на правење на профит.

На сликата е претставена основната филозофија на алатката за што не би навлегувал подетално бидејќи досега повеќе пати пишувавме и можете да прочитате во следниве наслови:

Графикон на рентабилност

Пред неколку денови налетав на една апликација за iPhone која служи за една ваква “брзинска” анализа која едноставно може да ви каже колкава цена да ставите на производот или услугата или колку единици ќе треба да продадете за да заработувате.

Апликацијата има една lite верзија која е бесплатна и целосна верзија. Во секој случај едноставен џебен калкулатор кој може да ви послужи за да донесете вистинска одлука.

Графикон на рентабилност iPhone апликација

Графикон на рентабилност iPhone апликација

About Д-р Драган Шутевски

Д-р Драган Шутевски е основач и CEO на Шутевски Консалтинг и им помага на бизнисите да го проектираат патот кон успешноста. Поврзи се со Драган на Google+

Speak Your Mind

*