post

Идеи кои можете да ги искористите од Мај 2013

Секој месец ги групираме идеите, односно насловите кои можете да ги искористите за вашиот бизнис и вашиот претприемачки пат. Овој пост се однесува на месецот Мај од 2013 година.

Насловите од овој серијал на постови на претприемач, на крајот на годината по уште една анализа ќе влезат на страната започни тука која служи за полесно следење на онаа што е најкорисно за вас како претприемачи а е резултат од скоро петгодишна работа на овој сајт.

Во Мај месец 2013 година на претприемач беа објавени 17 наслови од различни теми од областа на претприемништвото. Овој месец преовладуваа наслови од категоријата претприемач и претприемништво.

Месецот мај на претприемач се карактеризира и со сосема нова категорија и вид на материјали креирани за вас, а тоа е неделен подкаст на претприемач.

Подкастот е насловен како “претприемачки пат” и има за цел постепено и секоја недела да ви помага во расветлување на тој ваш претприемачки пат. Секоја подкаст епизода е проследена со аудио запис на епизодата, но и транскрипт за сите кои повеќе сакаат да читаат наместо да слушаат. Во мај имавме објавено две епизоди и тоа:

Подкастот “претприемачки пат” можете да го следите и преку iTunes. Инаку не интересира вашето мислење за овие епизоди, но и вашите прашања може да се обработуваат во секоја следна епизода доколку оставите прашањање на страната за подкаст прашања..

Да видиме што е она најактуелното што можете да го искористите за вашиот бизнис од Мај 2013 година.

Започнување на бизнис

  1. Како да подготвите бизнис план?

Претприемач

  1. Подкаст: Процес на следење и мерење на резултати
  2. Инспиративно Говор на Neil Gaiman

Mаркетинг

  1. Што треба да знаете за вашите купувачи?
  2. Купувачот како извршен директор во вашиот бизнис

Mенаџмент

  1. Однос помеѓу менаџерот со помало искуство и вработени
About Д-р Драган Шутевски

Д-р Драган Шутевски е основач и CEO на Шутевски Консалтинг и им помага на бизнисите да го проектираат патот кон успешноста. Поврзи се со Драган на Google+

Speak Your Mind

*