post

Идеи кои можете да ги искористите од Октомври 2011

Претприемач

Претприемач

Секој месец врз основа на аналитиката на најчитаното на претприемач како и препораките од тимот на претприемач ги избираме постовите од претходниот месец. Овој месечен серијал на постови ги издвојува најдобрите наслови кои ќе влезат во страната Започни тука на претприемач на крајот на годината.

Кои се најкорисните идеи кои можете да ги искористите од Октомври 2011 кога станува збор за твојот бизнис и за тебе како еден претприемач?

Листата е следнава:

Претприемач

Технологија

Бизнис план

  • Бизнис план и маневри на еден претприемач. Kлучен збор карактеристичен за бизниси, и ова особено се однесува за мали бизниси е НЕИЗВЕСНОСТ. Па, поради тоа мора да имаме простор за маневри кога станува збор за бизнис план.

Менаџмент

  • Видови на моќ во компаниите. Лидерот со своите: способности, углед, авторитет, популарност, може многу да постигне кај вработените, но мора во одредени случаи да поседува и користи моќ, за да биде во состојба да ги реализира задачите.
About Д-р Драган Шутевски

Д-р Драган Шутевски е основач и CEO на Шутевски Консалтинг и им помага на бизнисите да го проектираат патот кон успешноста. Поврзи се со Драган на Google+

Speak Your Mind

*