post

Идеи кои можете да ги искористите од Септември 2013

Секој месец ги групираме идеите, односно насловите кои можете да ги искористите за вашиот бизнис и вашиот претприемачки пат. Овој пост се однесува за месецот септември во 2013 година.

идеи од септември на претприемач

Насловите од овој серијал на постови на претприемач, на крајот на годината по уште една анализа ќе влезат на страната започни тука која служи за полесно следење на онаа што е најкорисно за вас како претприемачи а е резултат од скоро петгодишна работа на овој сајт.

Во Септември месец 2013 година на претприемач беа објавени 21 наслови од различни теми од областа на претприемништвото. Овој месец преовладуваа наслови од категоријата претприемач. иако има и меашно од сите други категории..

Завршување на месецот септември значи и влегување во последното тримесечие за оваа година. Вистинско време се подлабоко да се навлегува во реализираното и споредба со планираното, за да доколку треба се стисне малку повеќе на гас за да се постигнат плановите и целите кои што си ги поставивте за оваа година. Од друга страна, веќе можете да започнете со размислување за планови и цели за следната 2014 година, сега е вистинското време. Едноставно започнете со бележење на онаа што во моментов го размислувате, за тоа што не успеавте оваа година и зошто, како и за тоа што сакате да постигнете следната година. Овие белешки само ќе ви помогнат кога ќе дојде времето за вистинско планирање за следната година.

Да видиме што е она најактуелното што можете да го искористите за вашиот бизнис од Септември 2013 година.

Започнување на бизнис

  1. Што е најважно да презентирате за вашата иновативна идеја

Претприемач

  1. Учење за бизнис цели во денешни услови
  2. Иновација во 4 дополнителни процеси

Маркетинг

  1. Стекнување и користење на влијание за вашиот бизнис
  2. Како да поттикнете висока побарувачка за вашите производи

Менаџмент

  1. 5 Грешки при градење на тим кои можете да ги направите, a треба да ги избегнете
  2. 10 Чекори за успешен процес на промени кој ќе гарантира успех
About Д-р Драган Шутевски

Д-р Драган Шутевски е основач и CEO на Шутевски Консалтинг и им помага на бизнисите да го проектираат патот кон успешноста. Поврзи се со Драган на Google+

Speak Your Mind

*