post

Идеја во успешен бизнис за еден викенд – Startup Weekend

Startup Weekend Skopje

Startup Weekend Skopje

Од идеја до успешен бизнис за 54 часа. Дали е можно тоа?

Може доколку процесот во однос на креативноста, знаењето и комерцијализација биде воден на вистински начин.

Викендот 24-26.06.2011 во Скопје се организира Startup Weekend за првпат кој веќе е организиран во повеќе од 110 градови низ светот и кој даде одлични резултати во креирање на нови компании од страна на млади луѓе.

Настанот ќе биде организиран викендов 24-26.06.2011 на ФОН Универзитетот.

Што претставува Startup Weekend?

Startup Weekend е 54 часовен процес на креирање на мобилни или интернет базирани решенија со потенцијал да се трансформираат во успешен бизнис.

Додека трае процесот се собираат експерти од различни полиња: ИТ експерти, графички дизајнери, бизнис експерти… Целта е да се креираат апликации во кои ќе биде содржана и комерцијална сратегија за нивна имплементација на пазарот.

Сите оние кои ќе аплицираат ќе имаат 60 секунди време за воведна презентација на идеите, по што ќе се формираат тимови за идеите кои треба да изработат прототип на производот. На крај од настанот проектите се презентираат пред комисија и потенцијални инвеститори за проектот. За најдобрите тимови следуваат награди за поттик и финализирање на проектот.

Повеќе детали на официјалниот сајт на Startup Weekend Skopje.

About Д-р Драган Шутевски

Д-р Драган Шутевски е основач и CEO на Шутевски Консалтинг и им помага на бизнисите да го проектираат патот кон успешноста. Поврзи се со Драган на Google+

Comments

  1. Колкав е бројот на учесници?

Speak Your Mind

*