post

Твоите маркетинг пораки треба да ги дадат овие одговори…

Маркетинг пораки Твоите маркетинг напори се еден од најважните напори кои ќе треба ти како еден претприемач да ги превземеш во твојот мал бизнис. Ако успееш во овие напори, ќе успееш како претприемач и твојот бизнис ќе биде на вистинскиот пат.

Секој твој потенцијален купувач одлучува дали ќе купи или нема да ги купи твоите производи и услуги. Овие одлуки во наједноставна форма можат да бидат ДА (што нормални ти го сакаш) и НЕ (што не го сакаш како одговор). Твоите маркетинг активности треба да комуницираат со твоите потенцијални купувачи, едноставно така за да им помогнат да донесат правилна одлука.

Во овој пост, би сакал да спомнам некои од најчесто користените прашања на твоите потенцијални купувачи, кога тие се во процесот на донесување одлуки.

1. Дали е премногу скапо за мене?

Едно од првите прашања што си ги поставуваат потенцијалните купувачи е колку тоа задоволство ќе ги чини. Веднаш, одкако ќе го добијат одговорот тие ќе споредуваат повеќе елементи во својот мозок, за да ја најдат вредноста, и дали ќе имаат доволно пари за да си ги дозволат твоите производи и услуги.

Ако твојата маркетинг порака не е наменета да им помогне да го најдат одговорот во неколку секунди најверојатно ќе ги изгубиш тие потенцијални купувачи за твојот бизнис. Како може да се одговори на овие прашања?

Првин размисли за одговорите на овие прашања:

  • Дали твојот производ, може да им донесе на твоите купувачи повеќе пари?
  • Ќе можат ли тие да заработат повеќе?
  • Колку време ќе треба за да им се вратат нивните инвестиции од твоите производи и услуги?

Ако твоите маркетинг пораки ги објаснуваат овие одговори, тогаш тие многу брзо можат да одлучат да купат од вас. Уште поважно е што тие јасно ќе разберат за вредноста што ќе ја добијат.

2. Колку време ќе заштедам? Ќе бидам ли попродуктивен?

Понекогаш потрошувачите освен парите го користат и нивното време за да ја споредуваат вредноста што ќе ја добијат. Знаеш, времето е пари. Секој сака да заштеди од своето време, да биде попродуктивен додавајќи ја истата или подобра вредност како резултат на нивните активности.

Ако твојот производ е нешто што го прави тоа можно, тогаш твојата маркетинг пораки треба да бидат дизајнирани на таков начин, да објаснуваат брзо за овие вредности на твоите производи и услуги.

3. Дали е тоа нешто што ќе функционира и за мене?

Ова е третото прашање што потенцијалните купувачи се прашуваат кога се во фаза на донесување на одлука за купување.

За да се ​​направат овие можни стапици ирелевантни, твоите маркетинг пораки треба да дадат одговори на ова прашање. Алтернативно, барем да им помогнат да одговорат на ова прашање, но во твоја корист.

Ќе треба да им укажеш на некои луѓе кои ги користат твоите производи и услуги, и дека тие функционирале и им помогнале. Тоа е најдобрата помош која би можел да ја обезбедиш.

4. Како можам да ти верувам?

Оваа прашање е важно и е дел од изнаоѓање одговори од твоите потенцијални купувачи кога одлучуваат за купување на твоите производи и услуги. Од друга страна има голем потенцијал да доведе до губење на можната продажба.

Најдобро решение за овој тип на проблем е твојата маркетинг порака да покаже социјален доказ за тебе и за твоите понуди.

Друго можно решение, ако сеуште немаш изградено социјален доказ се тестови, примери или пробен период на твоите производи и услуги.

Многу мали бизниси станале успешни бизниси откако успеале да го изградат социјалниот доказ врз основа на бесплатна работа во деновите на започнување. Понекогаш во првите денови тие даваат дел од своите услуги бесплатно, затоа што сакаат да изградат социјален доказ дека постојат корисници на нивните производи или услуги и дека тие навистина функционираат.

5. Не ми се потребни твоите производи и услуги

Ова не е прашање. Ова е одговор, најлошиот одговор.

Ако примиш ваков одговор на твојата понуда, најверојатно си тропнал на погрешна врата. Едноставно си го промашил твојот целен пазар.

About Д-р Драган Шутевски

Д-р Драган Шутевски е основач и CEO на Шутевски Консалтинг и им помага на бизнисите да го проектираат патот кон успешноста. Поврзи се со Драган на Google+

Speak Your Mind

*