post

[Видео] Дали ги контролираме нашите сопствени одлуки

Успехот на бизнисот во голем дел ќе се базира на вашите одлуки како еден претприемач. Но, дали сте доволно рационални кога носите важни одлуки за иднината на вашиот бизнис? Погледајте ја оваа TED презентација од Dan Ariely авторот на книгата Predictably Irrational, каде тој ги презентира резултатите од неговото истражување и покажува како не сме доволно рационални кога носиме важни одлуки. Вреди да потрошите 20 минути од вашето време, оваа презентација може да ве промени.

About Д-р Драган Шутевски

Д-р Драган Шутевски е основач и CEO на Шутевски Консалтинг и им помага на бизнисите да го проектираат патот кон успешноста. Поврзи се со Драган на Google+

Speak Your Mind

*