post

[Видео] Инспиративен говор на Ал Пачино

Можностите се насекаде околу нас. Дури и да не ги гледаме (да ги нема, да не ги препознаваме), можеме да ги креираме. Сепак процесот не е лесен.

Прашањето е дали сакаме да ги откриеме или креираме. Дали можеме да го понесеме товарот на одговорноста.

Оваа видео е извадок од филмот Any Given Sunday, во кој Ал Пачино има инспиративен говор пред рагби тимот. Станува збор за искористување на можностите и нивно постојано подобрување преку константни мали промени (инч по инч, или пак милиметар по милиметар, чекор по чекор…)

Вреди да се погледа.

About Д-р Драган Шутевски

Д-р Драган Шутевски е основач и CEO на Шутевски Консалтинг и им помага на бизнисите да го проектираат патот кон успешноста. Поврзи се со Драган на Google+

Speak Your Mind

*