post

Видео: Влијание на временската перспектива

Многу елементи влијаат на нашето размислување, а со тоа и на нашите конкретни чекори што сме ги направиле, што ги правиме и што ќе ги направиме во иднина.

Интересна анимација и презентација на Професор Philip Zimbardo кој зборува за 6 главни временски зони во кои живеат луѓето кои се ориентирани на минатото, сегашноста и иднината и кои имаат влијание на нашето размислување и преземање на одредени акции или насоки во животот.

Во видеото можеби се начнува и темата зошто сегашниот начин на образовниот систем не ги дава резултатите кои ги посакуваме.

Видеото вреди да се погледа.

About Д-р Драган Шутевски

Д-р Драган Шутевски е основач и CEO на Шутевски Консалтинг и им помага на бизнисите да го проектираат патот кон успешноста. Поврзи се со Драган на Google+

Speak Your Mind

*