post

Алатки за содржина

Алатки за содржина

Алатки за содржина

Доколку сте сопственик на мал бизнис веројатно размислувате или веќе користите содржина како маркетинг средство за да привлечете нови потрошувачи или да ја зголемите комуникацијата со тековните потрошувачи.

Содржината како маркетинг средство е нешто што може да се класифицира како едно од најважните маркетинг алатки на денешницата. Многу мали бизниси користат маркетинг стратегии во кои се опфатени и содржини за да ја зголемат нивната онлајн и офлајн продажба. Досегашната практика покажува дека содржината може да доведе неколку пати повеќе потрошувачи за бизнисите кои ја имплементирале.

Нешто што треба да се нагласи е дека имплементација на маркетинг стратегија за соджина е бесплатна или во некои случаи може да ве чини $1000. Како и да е, од друга страна ова бара многу време. Времето е потребно за бреинстормирање на содржина и секако за креација на таа содржина.

Постојат повеќе алатки кои можат да ви помогнат да бидете поорганизирани и да ги имплементирате тие стратегии на најдобар начин. Сум се обидел со различни алатки. Некои се одлични, некои не. За некои платив, а некои се бесплатни. Но, секоја алатка користена во овие цели може да довде до зголемување на продуктивноста. Еве ги некои од алатките кои во моментов ги користам за оваа намена (и секако и за други намени):

WLW за креирање на содржина

WLW за креирање на содржина

1. Windows Live Writer

Windows Live Writer е десктоп апликација развиена од страна на Microsoft која може да се користи за ажурирање на блог на WordPress.org, WordPress.com, Blogger, TypePad и многу други сервиси за блогирање. Она што е најкорисно е што можете да снимите драфт верзии на содржината кои ќе бидат организирани во подрачјето за драфт, подоцна едитирани и објавени кога ќе бидат финиширани.

2. Evernote

Користам Evernote за PC и Evernote за iPhone со чија помош секоја идеја од секојдневен живот, од компјутер, од телефон можам да ја сместам на едно место со оваа алатка.

Evernote за iPhone

Evernote за iPhone

3. Mindmaps

Нешто без што во последниве години неможам да си го замислам животот. Пред да започнам да корстам вакви мапи за да ги организирам моите идеи и идни акции повеќето од тие идеи станаа ѓубре. Секогаш кога ќе дојдам до некоја идеја ја ставам во Mindmap. На таков начин станувам поорганизиран, попродуктивен и секоја идеја е разработена и подготвена да стане реалност. Користам десктоп апликација и секако iThoughts за iPhone која ми дава можност да ја снимам мапата во формат читлив и на десктоп компјутерот.

iThougts за MindMaps

iThougts за MindMaps

4. Аудио рекордер на iPhone

Многупшати кога се наоѓам во ситуација кога не можам да запишувам го користам аудио рекордерот на мојот телефон со што идејата не останува незабележана и заборавена.

5. TextExpander за iPhone

Пред извесен период дојдов до ова алатка која денес претставува навистина корисна за мене. Ја користам да напишам нешто или да ги трансферирам моите идеи во текст. Она што е најкорисно е што за различните состаноци оваа апликација во целост го замени тефтерот, па така имам готов текст од забелешки кои едноставно можам да ги препратам во текст фајл и доработам на компјутер. Од друга страна апликацијата има можност за додавање на кратенки со што пишувањето со текот на време станува многу побрзо (внесеш две букви за цел збор).

6. Dropbox

Dropbox го користам за да се поврзам до моите идеи од било каде. Вообичаено мапите и текстовите ги снимам во dropbox и можам да пристапам до истите и од телефон и од компјутерот. Оние што треба да се споделат одат во фолдер кој се споделува со соработниците.

About Д-р Драган Шутевски

Д-р Драган Шутевски е основач и CEO на Шутевски Консалтинг и им помага на бизнисите да го проектираат патот кон успешноста. Поврзи се со Драган на Google+

Comments

  1. Tекстов е препорачан на насловната страница на агрегаторот Пинг.мк.

Speak Your Mind

*