post

Систем за продуктивност кој ќе го смени твојот живот

Постојат повеќе системи за продуктивност. Минатата недела веќе споменав еден, GTD во постот насловен како Evernote и GTD.

Но, кога го гледаме тој дијаграм на тек за GTD сепак недостасува нешто пред започнување на собирање на разни работи околу нас и нивно организирање за извршување. За имплементација на GTD во најголем дел го користам Evernote. Може слободно да се каже дека GTD ни дава одговор повеќе на како да ги организираме работите, без притоа да навлезе детално во она што треба да работиме, дали треба да го работиме она што го работиме и дали е тоа вистинското за нас.

Затоа, сметам дека секој треба да има своја листа на желби. Што е она што посакува да оствари? Тука се крие мотивацијата, тука се крие движечката сила на она што треба да се направи, дури и да се паѓа на тој пат. Листа со желби ќе поттикне да се кренеме и да продолжиме.

Подолу е еден график за еден едноставен систем кој го креирав за целите на еден друг проект My Productivity Tools кој го започнав пред десетина дена.

The Wish, Will and Start Doing Productivity System
Like this graphic? Get more productivity tips from My Productivity Tools.

About Д-р Драган Шутевски

Д-р Драган Шутевски е основач и CEO на Шутевски Консалтинг и им помага на бизнисите да го проектираат патот кон успешноста. Поврзи се со Драган на Google+

Speak Your Mind

*