post

Ажурирање на блог од секаде – BlogPress

По подолго време чекање успеав да стигнам до оваа интересна апликација за iPhone и едноставно овој пост претставува тестирање на истата. Имено од кога го купив телефонот се обидував да најдам попрофесионални апликации. Вчера конечно по неколку недели добив е-mal од support тимот на Apple дека го отстраниле проблемот зошто не можев да купувам од iTunes Store. Па веднаш си се почестив неколку апликации од кои едната е и ова BlogPress за iPhone.

Првата интересна карактеристика која ми се допадна е можноста за користење скоро преку сите платформи за блогирање. На сликата подолу се прикажани можностите:

Видови на платформи за блогирање

Како што можете да забележите од сликата можете да ја користите за блог кој е на Blogger, MSN Live Spaces, WordPress, Movable Type, TypePad, Live Journal, Drupal и многу популрната кај нас Joomla. Едноставно избирате платформа го подесувате корисничкото име и лозинката и веќе можете да започнете со мобилно блогирање. Треба да потенцирам дека нема ограничување колку блог профили ќе подесите во апликацијата.

Втората карактеристика е интеграција со YouTube, Twitter и Facebook. Ова значи дека едноставно секое видео на вашиот iPhone пред да се закачи на блог написот ќе се аплоадира на вашиот YouTube акаунт, во исто време може да биде ажуриран и Вашиот профил на Twitter и Facebook.

Лесно се пишува иако не е како на десктоп компјутерите. Колку помалку се комбинира текст со слика или видео подобро. Сепак ова апликацијата служи повеќе за објавување на слики и видео проследено со краток текст. На пример, снимите изјава на задоволен потрошувач едноставно веднаш можете да ја преточите во блог напис. Moжете да го снимите Вашиот производ во акција и веднаш да го претставите тоа на Вашиот блог.

iPhone BlogPress

Апликацијата е 2,99$ и за цената мислам дека е корисна за секој претприемач кој го користи блогот како маркетинг средство во комбинација со iPhone.

Недостаток е немање на можност за вметнување на  SEO елементите кои мора да се внесат дополнително преку WordPress платформата.

— Post From My iPhone

About Д-р Драган Шутевски

Д-р Драган Шутевски е основач и CEO на Шутевски Консалтинг и им помага на бизнисите да го проектираат патот кон успешноста. Поврзи се со Драган на Google+

Speak Your Mind

*