post

Бизнис блог – ден 26: Надворешно линкување

Бизнис 101: Маркетинг Ќе продолжиме со дваесетишестиот ден од предизвикот за блогирање за бизнис  кој служи за претприемачи кои сакаат да започнат да го користат блогот за привлекување на внимание, градење на репутација, кредибилитет и доверба. Претходните, три дена од предизвикот се однесуваа на внатрешно линкување во постовите кој доколку не си го поминал би било добро да се вратиш пред да одиш со активности од овој дваесетитрети до дваесетишести ден.

Ден 26: Надворешно линкување

Претходните 3 дена беа распоредени за да додавање на линкови кон некоја друга страна на твојот сајт или блог во секој од подготвените постови. Денес е истата задача, со тоа што линковите ќе бидат кон некој надворешен извор.

Освен внарешни линкови добро е во одредени постови да имате и линкови кон некој надворешен сајт доколку содржината бара такво нешто. Овој ден проверете ги сите постови и каде треба да додате линк до сајт на некој ваш купувач, некој ваш снабдувач или пак до некој трет сајт кој претставува субјект во вашиот пост.

  • Размисли за можни надворешни линкови. Тоа може да бидат вести од индустријата, статистика, сајт на ваши купувачи, некој интересен блог…
  • Разгледај ги сите подготвени постови и размисли каде би можел да ставиш некој надворешен линк.
  • Поставете ги линковите во постовите кои сте ги избрале.

Следува: Бизнис блог – Ден 27: Вметни слики

About Д-р Драган Шутевски

Д-р Драган Шутевски е основач и CEO на Шутевски Консалтинг и им помага на бизнисите да го проектираат патот кон успешноста. Поврзи се со Драган на Google+

Speak Your Mind

*