post

Бизнис блог – Ден 28: Внеси SEO елементи, објави и распореди

SEO елементи Ова е дваесетиосмиот ден од предизвикот за блогирање за бизнис  кој служи за претприемачи кои сакаат да започнат да го користат блогот за привлекување на внимание, градење на репутација, кредибилитет и доверба. Претходниот ден од предизвикот се однесуваше на вметнување на слики кој доколку не си го поминал би било добро да се вратиш пред да одиш со активности од овој дваесетиосми ден.

Ден 28: Внеси SEO елементи, објави и распореди

Овој ден за секој пост внесете ги оние SEO елементи како наслов, опис и клучни зборови. Клучни зборови и не се важни и можете слободно да не ги внесувате бидејќи за најголемите пребарувачи (Bing и Google) воопшто немаат некакво влијание.

Ова го правите или преку самата тема која ја користите или преку некој додаток како All in One SEO (побарајте на Google и ќе го најдете). Откако ќе завршите можете да одите со фазата на објавување на првиот и распоредување за објавување за наредните. Ова ќе значи дека вашиот блог ќе биде жив во наредниот период барем 6-12 месеци доколку сте подготвиле толку постови колку што опфативме од овој предизвик.

  • Внимавај на насловот (Title Tag) кој ќе го внесеш да го содржи клучниот збор.
  • Внеси опис (елементот кој се покажува на страната со резулатите на пребарувачите). Внимавај да не биде преголемо и да содржи клучен збор.
  • Внимавај кога станува збор за насловот и описот и користењето на клучните зборови да биде усогласено со самиот текст. Ти можеби мислиш дека одреден клучен збор е примарен збор во твојот текст, но пребарувачите може да мислат поинаку. Така за постигнување на најдобри резултати потребна е соодветна усогласеност на овие елементи.
  • Објави го првиотпост кој ти е согласно Уредувачки календар (Editorial Calendar) од денот 23 од овој предизик за блогирање за бизнис.
  • Останатите распореди ги за објавување согласно уредувачкиот клендар.

Следува: Бизнис блог – Ден 29: Споделувај на социјални медиуми

About Д-р Драган Шутевски

Д-р Драган Шутевски е основач и CEO на Шутевски Консалтинг и им помага на бизнисите да го проектираат патот кон успешноста. Поврзи се со Драган на Google+

Speak Your Mind

*