post

НОВА БИЗНИС ИГРА НА FACEBOOK – INDUSTRY MASTERS

Се почесто во бизнис светот се бараат игри кои симулираат реално водење на бизнис. Целта на ваквите игри е да се стекне некакво знаење и одредено искуство пред да се почувствува вистинскио бизнис свет. На една од најпопуларните социјални мрежи на интернетот се појави нова игра наречена Industry Masters.


Industry Masters е нова игра на Facebook која опфаќа започнување и водење на сопствен бизнис, градење на бизнисот, борба со конкуренција, заработка на пари, ширење на пријатлества кои ќе бидат Ваши акционери и ќе им плаќате дивиденда.

Industry Masters е дизајниран од страна на Tycoon Systems. Ова е компанија која е насочена на развој на технологии за бизнис симулации со цел да се развиват бизнис вештини. Преку оваа игра се развиваат основите на стратешкиот менаџмент во подрачје на една виртуелна економија.
Можете да развивате стратегии, да започнете нов бизнис како претприемач и да конкурирате еден со друг со останатите играчи.
Со започнување на играта добивате почетен капитал од 150 милиони долари. Со тие пари можете да започнете со лансирање на сопствен производ, да изберете маркетинг буџет, да изберете пазар итн. Во секој случај нешто интересно.
Можете да ја пробате играта Industry Masters.

About Д-р Драган Шутевски

Д-р Драган Шутевски е основач и CEO на Шутевски Консалтинг и им помага на бизнисите да го проектираат патот кон успешноста. Поврзи се со Драган на Google+

Speak Your Mind

*