post

[Цитат] Разбирање на купувачи

Разбирањето зошто купувачите велат НЕ е многу поважно отколку разбирањето зошто кажуваат ДА. Мора да разберете каде во процесот со појавува одбивањето…

~ Стив Бланк и Боб Дорф во книгата The Startup Owner’s Manual

Во обидите да го разберете купувачот, фокусирајте се кон причините зошто оние што ве одбиваат ве одбиваат. Тука се одговорите за понатамошни подобрувања.

About Д-р Драган Шутевски

Д-р Драган Шутевски е основач и CEO на Шутевски Консалтинг и им помага на бизнисите да го проектираат патот кон успешноста. Поврзи се со Драган на Google+

Speak Your Mind

*