quote

Огинот на запалена амбиција

Трансферот од платформа која гори во запалена амбиција е критичен за успех. Додека стравот може да обезбеди иницијално поттикнување на акција, аспирацијата е многу поголем мотивирачки фактор. Одржливи промени бараат огин на запалена амбиција.

~ Dr. Peter Fuda

од книгата Leadership Transformed – How Ordinary Managers Become Extraordinary Leaders (книгата треба да излезе на 20.08.2013)

About Д-р Драган Шутевски

Д-р Драган Шутевски е основач и CEO на Шутевски Консалтинг и им помага на бизнисите да го проектираат патот кон успешноста. Поврзи се со Драган на Google+

Speak Your Mind

*