quote

Проблем, игнорантнет однос и обид за решавање

Вообичаено го игнорираме проблемот или предизвикот колку што можеме повеќе, а потоа кога ќе се фокусираме заради околностите или пак под присила на нешто, се обидуваме да направиме голем скок кон подобрување. Доколку тој скок не однесе до зелена територија, си честитаме себеси и тоа со право. Но доколку не успееме, резултирачката болка и срамот може да бидат катастрофални.

~ Robert Maurer, PhD
од книгата One Small Change Can Change Your Life: The Kaizen Way

About Д-р Драган Шутевски

Д-р Драган Шутевски е основач и CEO на Шутевски Консалтинг и им помага на бизнисите да го проектираат патот кон успешноста. Поврзи се со Драган на Google+

Speak Your Mind

*