post

Интернет бизниси – Серијал на претприемач

Во последниве месец дена навистина бев бомбардиран со прашања од читателите на претприемач дали ќе продолжам со серија на написи за интернет бизниси која ја започнав на артиклите на претприемач што веќе не ги ажурирам туку сите нови написи ги објавувам тука на претприемач.

Па затоа овој напис ќе биде најава на еден серијал на написи за интернет бизниси кој ќе продолжи и низ целата 2010 година.

Тука би искористил накратко да сублимирам за се она што досега го опфативме за интернет бизниси на претприемач и она како почетен парвец за она што следува

Како оваа слика подолу можете да видите милион слики на интернетот и на различните веб страни кои продаваат еден вид на информациски производ. Но, уште во стартот би напоменал дека не е толку едноставно за да можете од утре да заработувате пари на интернетот. Оваа ќе биде попрактично разработено во овој серијал.

Што беше опфатено за интернет бизниси на пертприемач?

Во изминатиот период започнав еден серијал за интернет бизниси кој е на артиклите на претприемач (веќе не ги ажурирам). Овие артикли можете да ги најдете на интернет бизниси на претприемач.

Како поважни би ги издвоил следниве:

1. Интернет бизниси основа

Во овој напис е даден одговор на некои прашања како што се:

 • Што е тоа интернет бизнис?
 • Зошто интернет бизнис како опција?
 • Потребно знаење за интернет бизниси?

2. Интернет бизниси – можност за заработка

Во овој напис се издвоени 10 можности за зарабтка или 10 вида на интернет бизниси:

 1. Информациски производи
 2. Физички производи
 3. Affiliate маркетинг
 4. Работа од дома
 5. AdSense
 6. Консалтинг
 7. Услуги
 8. Веб страници за кои се плаќа членарина
 9. Препродажба на хостинг услуги
 10. E-bay

3. Интернет бизниси – потребна технологија

Во овој напис е опфатена технологијата која е потребна за нормално функционирање на еден интернет бизнис:

 • Основна опрема
 • Технологија за поставување на веб страна
 • Технологија за функционирање на бизнисот.

4. Интернет бизниси – автоматизација

Во овој напис се дадени некои од можностите кои се достапни за автоматизација на интернет бизнисот:

 • Што е она што може да се автоматизира?
 • Што е она што ќе го добиете со автоматизацијата?

Овие би ги издвоил како најважните кои доколку не сте ги прочитале би било пожелно да ги прочитате пред да започнеме со овој нов серијал за интернет бизниси на претприемач.

Што е она на што ќе се концентрираме во овој серијал?

Првин овој серијал би го поделил на два дела:

 • Концепциски дел кој ќе се занимава со еден поширок и посеопфатен поглед кон еден интернет бизнис. Зошто еден ваков концепт? Првин, треба да се сфати дека не е толку едноставно да се води успешен интернет бизнис. Многу е лесно да се започне, но не е лесно да се биде успешен. Затоа и еден поглобален и поширок пристап кон интернет бизнисите ќе биде опфатен во овој серијал на претприемач.
 • Технички дел кој ќе се занимава со специфичните видови на интерент бизниси како што ги набројавме погоре во интернет бизниси – можност за заработка како и со некои посебни технологии кои се користат во интернет бизнисите.

Овој серијал на интернет бизниси на претприемач нема да биде како серијалот за маркетинг средства вокој секоја недела објавуваме по едно маркетинг средтсво, туку ќе одат нераспределено во однос на временски рок. На пример, една недела може да одат 5 написи, па некоја недела ниеден. Но, во секој случај ќе се обидам барем еднаш неделно да имаме нешто во однос на интернет бизниси.

Па да започнеме!

Информациски производи

Кога станува збор за информациски производи како еден вид на интернет бизнис можете да прочитате на:

Физички производи

Следува…

About Д-р Драган Шутевски

Д-р Драган Шутевски е основач и CEO на Шутевски Консалтинг и им помага на бизнисите да го проектираат патот кон успешноста. Поврзи се со Драган на Google+

Trackbacks

 1. […] пишував за интернет бизниси и имам започнато еден серијал на написи за интернет бизниси. За да еден бизнис влезе во категорија на интернет […]

 2. […] ажурирањата на претприемач.Како дел од серијалот за интернет бизниси на претприемач стигнавме до третиот дел од интернет бизнис за […]

Speak Your Mind

*