post

КАКО ДА СИМНЕТЕ ВИДЕО ОД YOUTUBE

Често пати како едно од главните проблеми со YouTube видеата е што не можете да ги симнете и да ги поставите на сопствениот хард диск за да ги гледате подоцна. Како дел од бесплатни апликации кои ги објавуваме на претприемач посебен напис ќе посветам на овој проблем.

Апликациите кои ќе ги презентирам се два вида:

  • Веб базирани апликации – Ништо не симнувате и не инсталирате на Вашиот компјутер туку преку интернет – вебот доаѓате до сервисот и го користите согласно нивните правила.
  • Windows базирани апликации – Апликации кои работат под оперативниот систем Windows и се инсталираат на Вашиот хард диск.

Напомена:

Напоменуваме дека сите овие апликации ги кршат правилата односно условите на користење (Terms of Services) на YouTube кој во точка 5 став B го наведува следново:

You may access User Submissions for your information and personal use solely as intended through the provided functionality of the YouTube Website. You shall not copy or download any User Submission unless you see a “download” or similar link displayed by YouTube on the YouTube Website for that User Submission.

Веб базирани апликации

  • iDesktop.tv – Оваа веб апликација има бесплатна опција која има одредени ограничувања во симнувањето.
  • Downloader9 – И оваа апликација работи на принципот копирај и залепи URL на видео.
  • Vixy – Ова е онлајн flv конвертор кој може да симне видео од YouTube.

Windows базирани апликации

  • Moyea YouTube FLV Downloader – Има бесплатна верзија (11,3 MB) која симнува и конвертира видео од YouTube.
  • VDownloder – Втора Windows базирана апликација (5,14 МБ) која има можност за симнување на видео од YouTube.
  • Orbit Downloader – И оваа е десктоп апликација (2,18 МБ) за симнување на видео од YouTube.
  • Videoslurp – Оваа апликација овозможува симнување на видео од YouTube со едноставен клик.
  • Vixy – Освен онлајн алатка има и десктоп апликација за симнување на видео од YouTube.
About Д-р Драган Шутевски

Д-р Драган Шутевски е основач и CEO на Шутевски Консалтинг и им помага на бизнисите да го проектираат патот кон успешноста. Поврзи се со Драган на Google+

Speak Your Mind

*