post

Бизнис Херој – Ќе се зголеми ли херојството во претприемништво?

Бизнис херој Во среда на 14.12.2011 бев на презентација на првиот бизнис софтвер во Македонија целосно базиран на cloud технологија наречен како Бизнис Херој.

Како што беше напоменато и прикажано на презентацијата од страна на г. Ванчо Орданоски, еден од основачите на Инфопроект – компанија која што стои зад оваа решение, Бизнис Херој претставува еден сеопфатен софтверски систем наменет за микро, мали и средни претпријатија. Бизнисите може да го користат за евидентирање на продажба, прием на стоки, менаџирање со залихи, сметководство, производство, менаџирање на човечки ресурси…

Она што според мене претставува еден голем чекор напред е работа на cloud технологија бидејќи на таков начин се овозможува лесен пристап од било која локација директно до податоците на бизнисот. И не само пристап туку и работење со податоците, така да можете да продавате, испраќате фактури, видите кој платил а кој сеуште не платил и уште многу други елементи значајни за бизнисот од ресторан, кафетерија, или било кое друго место. Едноставно сите податоци од бизнисот се наоѓаат со вас доколку имате интернет конекција. Од друга страна не бара посебни компјутери (сервери) каде ќе се чуваат податоците за кои е потребно посебно одржување, доволен е обичен компјутер на кој има интернет конекција и интернет прелистувач (наведен е Firefox, наскоро ќе биде овозможено користење и од нјабрзорастечкиот интернет прелистувач Google Chrome).

На ваков начин се намалуваат трошоците и нормално времето за донесување на квалитетни одлуки кое денес е можеби и едно од најважните фактори за успешен бизнис.

Во наредните денови ќе се поиграм со Бизнис Херој и подетално ќе напишам за можностите кои ги нуди пакетот. Тука би сакал само да прикажам неколку слики од она што е наречено Бизнис Херој.

Бизнис херој 01

 

Бизнис Херој 02

Бизнис Херој 03   Бизнис Херој 04

About Д-р Драган Шутевски

Д-р Драган Шутевски е основач и CEO на Шутевски Консалтинг и им помага на бизнисите да го проектираат патот кон успешноста. Поврзи се со Драган на Google+

Comments

  1. Ajde cekame…

    • Sutevski says

      Чекаме да уграбиме време сепак треба подетално цел ден да се помине во играње! Се надевам дека утре ќе биде тој ден.

Speak Your Mind

*