post

Можеш ли да го направиш она за што мислиш дека не можеш?

Фокус на претприемачот Можеш да го направиш она што сите други го прават! Тоа е факт.

Можеш да го направиш она за што сите други немаат храброст да го направат! Тоа е исто така факт.

Но, исто така можеш да ги правиш нештата, за кои што мислиш дека не можеш да ги направиш!

Како човечки суштества многу пати ние самите немаме доволно верба во нашите сопствени способности за да направиме нешто што се чини неверојатно за нас.

Сè може да се направи. Сè  може да се подобри. Сè може да се научи.

Ако веруваш во себе, и си подготвени да преземеш активности, можеш да направиш работи за кои мислиш дека не можат да се направат.

Стравот е една од најопасните сили која ќе те повлече назад. Твојот страв ти прави да не веруваш во себе. Твојот страв ти кажува да не се преземаш акција секогаш кога ќе треба да се презема акција. Стравот ти кажува да запреш кога знаеш дека треба да продолжиш. Зошто ти е потребно да го слушаш твојот страв? Што ќе изгубиш ако ќе продолжиш? Што ќе добиеш ако запреш? Дали ги знаеш одговорите на овие прашања?

Мора да се направи нешто. Мора да се промени нешто ако сакаш да успееш. Започни со зголемување на својата верба во себе, а потоа победи го стравот и започни да ги работиш работите за кои мислиш дека не можеш да ги направиш.

Ако си просечен претприемач, просечен сопственик на фирма или просечен човек кој продава просечни производи и услуги како можеш да очекуваш дека твоите купувачи ќе те разликуваат од твоите конкуренти?

Поради тоа треба да бидеш исклучителен. Треба да бидеш број еден. Ти треба да го направиш она што мислиш дека не можеш да го направиш! Треба да ги направиш работите за кои твоите купувачи сметаат дека не можеш да ги направиш. Твојот бизнис треба да биде уникатен, затоа што е твој, но со доволно самодоверба и без страв.

Добиваш сила, храброст и доверба со секое искуство во кое што престануваш да гледаш страв… Мора да започнеш да ги правиш работите за кои мислиш дека не можеш да ги направиш. ~ Eleanor Roosevelt

About Д-р Драган Шутевски

Д-р Драган Шутевски е основач и CEO на Шутевски Консалтинг и им помага на бизнисите да го проектираат патот кон успешноста. Поврзи се со Драган на Google+

Speak Your Mind

*