post

Најголемиот предизвик на семејниот бизнис 2018

На 19 јуни ќе се одржи четврта конференција за семејни бизниси “Најголемиот предизвик на семејните бизниси”.

Tеми на овогодинешната конференција се:

  • Принципот е тој, разликата е во нијансите – Што можеме да научиме од искуствата на земјите од ЕУ кои низ бизнис трасфер поминуваат стотици години – Мирела Алпеза, Хрватска
  • Вакаилионака,ќеВенаследат,некабидеподВашиуслови!–Какогопренесовводењето на Адижес Институтот на синот – Ичак Адижес, Санта Барбара
  • Големи беа чевлите на тато… морав брзо да пораснам – Моето искуство во превземањето на компанијата од татко ми, основачот – Аднан Мисимовиќ, БиХ
  • Пренос на наследство на втората генерација во пост-транзициски земји – 10 години искуство со семејни бизниси – Борис Вукиќ
  • Претставник на македонски бизнис сектор од највисоко ниво
  • Дискусија – „Како да се поттикнат основачите да започнат со бизнис трансфер“
  • SpeedDating

Повеќе детали можете да најдете на веб страната на конференцијата.

About Д-р Драган Шутевски

Д-р Драган Шутевски е основач и CEO на Шутевски Консалтинг и им помага на бизнисите да го проектираат патот кон успешноста. Поврзи се со Драган на Google+

Speak Your Mind

*