post

Обуки за користење на социјални медиуми за демократија

Покрај секојдневното следење преку Google Reader на се она што е ново и што ме интересира а е објавено на интернетот, вообичаено во саботата го прегледувaм ping.mk (агрегатор на е-содржини во Македонија).

Обука за социјални медиуми

Така наидов на интересна обука која може да ги тангира и претприемачите во Македонија. Обуката е за користење на социјални медиуми за демократија во организација на Фондацијата Метаморфозис и Младински образовен форум.

Темите кои ќе бидат опфатени во обуката се:

  • Вовед во лобирање и застапување преку користење на нови медиуми
  • Пишување за на веб
  • Критичко мислење за аргументирано пишување
  • Блогирање, користење на блог платформи, уредување на блогови
  • Користење и ажурирање на вики сајтови
  • Користење на социјални медиуми за градење  на заедници и промоција на содржини
  • Користење на агрегатори на е-содржини

Веќе измина една деценија откако не сме во XX-от век туку во ХХI-от век. Претприемачот во ХХI-от век претставува или барем треба да претставува еден сосема нов претприемач кој слободно може да се каже дека не треба да има никакви допирни точки со идеалниот претприемач на XX-от век. Една од главните разлики за овие два типа на претприемачи е токму интернетот и социјалните медиуми кои во целост го променија начинот на комуникација и соработка помеѓу луѓето и бизнисите.

Така да доколку сте заинтересирани за запознавање со овие нови медиуми и користење на истите можете да го пополните формуларот за пријавување на страната на метаморфозис.

About Д-р Драган Шутевски

Д-р Драган Шутевски е основач и CEO на Шутевски Консалтинг и им помага на бизнисите да го проектираат патот кон успешноста. Поврзи се со Драган на Google+

Speak Your Mind

*