post

Предизвици на претпреимач

Бизнис блог за 30 дена Како што можеше д забележиш од минатите 30-тина дена секојдневно одеше по еден пост за секој ден со активности за тој ден за блогирање за бизнис. Ова е предизвикот за блогирање за бизнис.

30 дена за градење на блог за твојот бизнис. 30 дена за одлична можност за привлекување на внимание, градење на репутација, кредибилитет и доверба. Но, тука не застануваме.

Овие 30 денови ќе бидат обработени во детали и ќе служат за ажурирање на книгата насловена како блогирање за бизнис. Работата е започната.

Иако оваа недела завршивме со предизвик за блогирање за бизнис на претприемач, од понеделник започнуваме со нов предизвик, кој е уште попредизвикувачки и ќе трае 77 денови.

Тоа можноство наредните 77 дена да работиш интензивно на подобрување на твојот бизнис.

Основата на овој предизвик е 77 бизнис подобрувања за 77 дена. Ова ќе биде еден систематски пристап кој секојдневно ќе нвлегува во по еден ден од тие 77 дена и кој ќе ти помогне со мали подобрувања и размислувања за подобрувања да успееш на крајот од 77 ден да имаш бизнис кој драстично ќе се разликува од она што претставува и како изгледа денес.

Често пати ме прашуват зошто токму 77 подобрувања и 77 денови. Кога работев на насловот едноставно одлучив да ги напишам можните подобрувања за кои сметам дека се најмоќни за еден мал бизнис и на крајот да го прилагодам насловот во однос на бројот на подобрувања и во однос на бројот на денови. Така да бројката е само случајна.

Но, и ова нема да биде се. По завршување на овој предизвик за пдообрување ќе одиме со следен. Веќе имаме неколку во план, но доколку сакаш нешто посебно да се разработи во еден ваков предизвик на претприемач слободно коментирај подолу. И врз основа на тоа ќе ги направиме приоритетите во иднина.

Тоа би било се за оваа најава. Уште во текот на денов ќе одиме со првиот оној нјавен пост за 77 подобрувања за 77 дена во кој ќе биде презентиран редоследот на деновите за кои од утре ќе стане збор секојдневно во наредните 77 денови.

About Д-р Драган Шутевски

Д-р Драган Шутевски е основач и CEO на Шутевски Консалтинг и им помага на бизнисите да го проектираат патот кон успешноста. Поврзи се со Драган на Google+

Speak Your Mind

*