post

Претприемач на Google+

Пред извесен период, поточно во август оваа година напишав еден пост насловен како Google+ и можното влијание врз бизнисите. Тогаш во однос на бизнис профили, или страни беше следнава состојба:

Но, она што е важно во овој момент е дека сеуште Google+ нема излезено со некоја официјална понуда за бизнисите. Дури и оние кои направија личен профил за да го презентирааат својот бизнис едноставно ги снемува (се бришат од страна на Google). Официјално е најавено дека набргу ќе излезат со една таква понуда и дека е најдобро да се почека бидејќи во моментов работат со одреден број на компании за подготовка на платформата за бизнисите.

Google Plus лого

Google+

Пред една недела и бизнис страните станаа реалност со што Google+ станува достапен за брендирани страници.

Сеуште платформата не е богата со премногу карактеристики, но сепак она што може да се прави не ја намалува вредноста и особено заради тоа што сепак компанијата која стои зад оваа социјална мрежа е најголемиот пребарувач, а Google+ ќе има големо влијание во иднина во развојот на SEO индустријата.

Сепак овој пост е само информативен дека можете да го следите Претприемач на Google+, а корисностите и функционалноста и секако идеите за користење од страна на бизнисите во друга прилика.

Што би правеле таму?

Ајде да одиме еден чекор понапред. Едноставно,

  • Ставете ја страната на претприемач во некој ваш круг (дали преку линкот од тука или десно на страничната лента),
  • Поставувајте прашања преку коментарите на постовите кои ќе ги споделуваме за да бреинстормираме квалитетни идеи,
  • Покажете што ви се допаѓа преку +1 копчето,
  • Можеме да имаме видео чет преку hangout каде дури 10-мина ќе разговараме одеднаш и
  • Секако препорачајте ја страната на вашите пријатели.

Се гледаме на Google+.

About Д-р Драган Шутевски

Д-р Драган Шутевски е основач и CEO на Шутевски Консалтинг и им помага на бизнисите да го проектираат патот кон успешноста. Поврзи се со Драган на Google+

Speak Your Mind

*