post

Претприемнички живот: 5 инспиративни TED Talks

Можеме ли да го направиме претприемничкиот живот да биде полесен и подобар? Веројатно да, но тоа зависи од нас и нашиот сопствен начин на размислување.

Во изминатиот период многу зборувавме за живото на еден претприемач, за ризик, баланс помеѓу работата и приватниот живот и многу други секојдневни предизвици со кои се соочува еден претприемач.

Постојат повеќе принципи кои може да ти помогнат за менаџирање на бизнис и не бизнис живот за да се постигнат оптимални работни часови кои ќе ти овозможат тебе и на твоето семејство да имате прекрасен живот надвор од бизнисот.

Тука се некои навистина инспиративни TED Talks кои можат твојот претприемнички живот да го направат навистина подобар.

1. Nigel Marsh: Како балансот помеѓу работата и приватниот живот да профункционира

2. Arianna Huffington: Како да успееш? Со повеќе спиење

3. Noreena Hertz: Како да ги користиш експертите и кога да не ги користиш

4. Lisa Gansky: Иднината на бизнисот е “Mesh”

5. Jason Fried: Зошто работата не се случува на работа

About Д-р Драган Шутевски

Д-р Драган Шутевски е основач и CEO на Шутевски Консалтинг и им помага на бизнисите да го проектираат патот кон успешноста. Поврзи се со Драган на Google+

Comments

  1. Неформално Образование says:

    Ова е еден од моите предлог говори на тема претприемништво: Камерон Херолд: Ајде да ги одгледуваме децата да бидат претприемачи
    http://www.ted.com/talks/lang/mac/cameron_herold_let_s_r...

    • Sutevski says:

      Да, сум го гледал тој говор и мислам дека некаде го препорачував. Во секој случај нешто многу важно за развој на една нација, што многу фали кај нас.

Speak Your Mind

*