post

Презентација на тековна состојба со стратегии за претприемачко учење во Европа

Претприемачко учење е повеќе од потреба на секоја нација во светот. Со имање на една таква стратегија и ефикасна и ефективна имплементација на истата се обезбедува долгорочен равој на општеството во кое живееме преку поттикнување на претприемачкиот дух и развој на вистински компетентности потребни за времето во кое живееме, но и за иднината.

Во видеото подолу ќе ја видите презентацијата на Проф. Д-р Радмил Поленаковиќ за тековната состојба со стратегии за претприемачко учење во Европа како дел од работилницата за стратегија за претприемачко учење од 18.04.2013 година во Скопје.

Република Македонија ќе треба да има ваква стратегија до крајот на годинава. Секое ваше размислување, идеја или насока можете да ја споделите преку коментирање на овој наслов со кликнување тука. Добредојдени се секакви идеи или размислувања додека подготовката на стратегијата е во оваа фаза.

За да ги следите сите информации во текот на изработката на стратегијата посетувајте го претприемач на следниов линк или следете ја Facebook страната како заедница за подготовка на стратегијата.

About Д-р Драган Шутевски

Д-р Драган Шутевски е основач и CEO на Шутевски Консалтинг и им помага на бизнисите да го проектираат патот кон успешноста. Поврзи се со Драган на Google+

Speak Your Mind

*