image

Извори на информации за деловно разузнавање

Оваа слика е резултат на моето истражување за докторска дисертација која содржи некои извори на информации кои процесот на деловно разузнавање може да ги користи за иницирање на организациски промени. Овие извори се само еден мал дел од онаа што денес постои и може да се користи, но и се однесува само на 5 највлијателни извори на организациски промени: купувачи, конкуренти, човечки ресурси, технологија и промени во законодавство.
About Д-р Драган Шутевски

Д-р Драган Шутевски е основач и CEO на Шутевски Консалтинг и им помага на бизнисите да го проектираат патот кон успешноста. Поврзи се со Драган на Google+

Speak Your Mind

*