post

Страв од неуспех

Испорака

Испорачувај!

Во природата на човекот е да стравува. Најверојатно еволуцијата и историјата не научиле така! Но преголемиот страв од неуспех, од грешка претставува огромна сопирачка за секој претприемач.
Оваа сопирачка не спречува да испорачуваме вредност. Не спречува да бидеме тоа што сакаме да бидеме и што можеби сме!
Сигурно сте се нашле во позиција да завршите нешто а да не го испорачате односно да го одложите испорачувањето! Дали сте напишале одговор на писмо и да го зачувате за уште некоја проверка? Дали сте направиле анализа но не сте ја испорачале на шефот на потпис заради страв од грешка? Дали сте дизајнирале некој производ или услуга и не ја испорачувате заради тоа што стравувате како пазарот ќе ги прими?
Честопати се фаќам самиот себеси како ја одложувам испораката! Имам подготвено неколку проекти кои ги оставам за утре заради завршување на секојдневни тековни активности. Така само одложувам со испорака.
Треба да бидеме послободни во испораката! Гршките се нормални и едноставно можеме да научиме за наредните испораки да бидат подобри.

About Д-р Драган Шутевски

Д-р Драган Шутевски е основач и CEO на Шутевски Консалтинг и им помага на бизнисите да го проектираат патот кон успешноста. Поврзи се со Драган на Google+

Speak Your Mind

*