post

Три видови на купувачки проблеми на кои треба да се фокусирате

Иако главниот фокус на секој веќе постоечки бизнис или пак стартап при дизајнирање на бизнис моделот е проблемот кој го имаат купувачите и чие решение е директно интегрирано во производот или услугата, сепак не е доволно целиот фокус да биде само на овој проблем.

Во видеото кое што следува презентиран е еден график кој е специфично дизајниран за најновата екнига на претприемач насловена како “Бизнис блог предизвик за 30 денови” која со задоцнување ќе биде достапна овој месец (јули 2013). Основата на оваа екнига е бизнис блог предизвикот кој го објавивме пред скоро две години, со тоа што ќе бидат интегрирани доста нови елементи за новото време кое го живееме. Затоа следете не и нема да ја испуштите.

А, сега клучните проблеми!

Не е доволно само да се фокусирате на примарниот проблем, без разлика дали станува збор за блогирање за бизнис, или пак за маркетинг активности, или пак за развој на вашиот производ или услуга. Купувачите секогаш ќе имаат потреба од нешто плус, а за да постигнете успех со примарниот проблем ќе мора да ги интегрирате во вашите процеси и останатите два проблеми.

About Д-р Драган Шутевски

Д-р Драган Шутевски е основач и CEO на Шутевски Консалтинг и им помага на бизнисите да го проектираат патот кон успешноста. Поврзи се со Драган на Google+

Speak Your Mind

*