post

Twitter за Бизнис – 27 Ресурси

Twitter за бизнис

Twitter за бизнис

Twitter едноставно претставува платформа за микроблогирање преку која се споделуваат микро постови до 140 карактери. Во поголемите и поразвиените земји е препознаена како значајна платформа за бизнисите. Кај нас иако сметам дека е во подем (не онаков каков што заслужува) сепак не се искористува вистинскиот потенцијал на истата (освен неколку поединечни бизниси).

Затоа во овој пост ќе се обидам да направам една листа на ресурси за користење на Twitter како една бизнис алатка.

1. Twitter 101 за бизниси

Официјален Twitter за бизниси

Официјален Twitter за бизниси

Ќе започнам со официјалната страна на Twitter за бизниси. Тука ќе успеете да најдете информации за тоа како да започнете, клучните термини кои се користат, најдобри практики, случаи и примери и дополнителни ресурси за користење на Twitter во бизнис цели. Одлично место за да започнете со проучување на Twitter.

2. 50 Идеи за користење на Twitter за бизнис

50 идеи за Twitter за бизнис од Chris Brogan

50 идеи за Twitter за бизнис од Chris Brogan

Еден од најдобрите постови за идеи за користење на Twitter за бизнис цели. Нешто што мора да се прочита и секако да се користи.

3. 62 начини за користење на Twitter за бизниси

62 начини за користење на Twitter за бизниси - Gigaom

62 начини за користење на Twitter за бизниси - Gigaom

Листа од интересни идеи и начини како да го користите Twitter за бизнис цели можете да прочитате тука и секако да примените во пракса се она што е прифатливо и применливо за Вашиот бизнис.

4. 40 корисни работи кои можете да ги споделите на Twitter освен блог постови

Social Media Today - 40 идеи за поселување

Social Media Today - 40 идеи за поселување

Многу користат автоматизирани ажурирања на статусот со блог постови кои ги објавуваат. Но, Twitter не е само за споделување на блог постови. Тука можете да прочитате за уште 40 идеи што да споделувате освен блог постови.

5. 50 моќни Twitter совети

50 совети за Twitter од Chris Brogan

50 совети за Twitter од Chris Brogan

Уште еден одличен пост на Chris Brogan во кој како надополнување на 50 50 идеи за користење на Twitter ќе прочитате корисни совети за користење на оваа платформа.

6. Најчесто поставувани прашања за Twitter за бизнис

Најчесто поставувани прашања - Gigaom

Најчесто поставувани прашања - Gigaom

Уште еден пост на Gigaom во однос на најчесто поставувани прашања за Twitter за бизнис од кој можат да се извлечат доста корисни совети и за Вашиот бизнис.

7. Како да го користите Twitter за Вашиот бизнис

Twitter за бизнис - Business Pundit

Twitter за бизнис - Business Pundit

Овој пост претставува едноставен How To пост кој можете да го следите при користење на Twitter за Вашиот бизнис.

8. Се што треба да знаете за да твитате на Twitter

Twitter за бизнис - The New York Times

Twitter за бизнис - The New York Times

Интересни совети и препораки за тоа што да користите, како да користите и кога да користите на оваа платформа.

9. Прирачник за почетници на Twitter

Прирачник за почетници - Diary of a Webgal

Прирачник за почетници - Diary of a Webgal

Ова е прирачник во 17 точки за тоа како да започнете со користење на Twitter.

10. 9 Twitter стратегии за бизнис

9 Twitter стратегии за бизнис - About

9 Twitter стратегии за бизнис - About

Во овој пост можете да прочитате за 9 стратегии за користење на Twitter во бизнис цели извлечени од најуспешните бизниси на оваа платформа.

11. Користење на Twitter за бизнис

Користење на Twitter за бизнис - Real Business

Користење на Twitter за бизнис - Real Business

Тука ќе прочитате за неколку стратегии и идеи како да го користите Twitter во бизнис цели.

12. Бизнис користење на Twitter

Бизнис користење на Twitter - Inc.

Бизнис користење на Twitter - Inc.

Можете да прочитате за основите како функционира Twitter, како и повеќе совети од експерти и што не треба да правите на оваа платформа.

13. 17 Начини на користење на Twitter: Водич за почетници, маркетари и бизнис сопственици

17 Начини на користење на Twitter - DoshDosh

17 Начини на користење на Twitter - DoshDosh

Комплетен водич и идеи за користење на оваа платформа во бизнис цели како за почетници, така и за сите кои се занимаваат со маркетинг и кои имаат бинис.

14. Twitter за бизнис – Маркетинг комплет

Маркетинг Комплет - Twitter за Бизнис - Hubspot

Маркетинг Комплет - Twitter за Бизнис - Hubspot

Twitter за бизнис маркетинг комплет на Hubspot претставува еден комплет за стекнување на знаење за имплементација на разни стратегии за користење на Twitter за бизнис цели. Содржи 2 часа видео материјал, електронска книга за користење на Twitter за бизнис и 15 артикли за користење на оваа платформа. (Потребна е регистрација).

15. Бизнис категорија на Twitip

Бизнис Категорија - Twitip

Бизнис Категорија - Twitip

Овој линк е бизнис категорија на специјализираниот блог за трикови и совети за користење на бизнис. Можете да најдете доста интересни постови кои ќе ја подобрат Вашата стратегија за користење на Twitter за бизнис.

16. 27 Twitter апликации кои твојот бизнис може да ги користи уште денес

27 Twitter Апликации - Small Business CEO

27 Twitter Апликации - Small Business CEO

Овој пост претставува листа на апликации кои ќе ја зголемат ефикасноста и ефективноста на присуството на Вашиот бизнис на Twitter. Пробувајте и искористете ги оние кои најмногу ви одговараат.

17. 15 Бизнис причини за користење на Twitter

15 Бизнис причини за користење на Twitter - Marketing Tech Blog

15 Бизнис причини за користење на Twitter - Marketing Tech Blog

Во постот ќе прочитате за 15 причини за користење на Twitter кои може да се искористат како идеи.

18. 17 Начини за користење на Twitter за бизнис

17 Начини за користење на Twitter за бизнис - Duct Tape Marketing

17 Начини за користење на Twitter за бизнис - Duct Tape Marketing

Интересни начини за доближување на вистинските Ваши бизнис потреби за користење на Twitter.

19. Како да го користите Twitter за раст на Вашиот бизнис

Како да го користите Twitter за раст на Вашиот бизнис - Copyblogger

Како да го користите Twitter за раст на Вашиот бизнис - Copyblogger

Од што е Twitter, преку објснување зошто некои големи личности го користат Twitter практични начини како Twitter може да му помогне на Вашиот бизнис можете да прочитате во овој пост.

20. Може ли Twitter да биде корисен за бизнисот?

Може ли Twitter да биде корисен за бизнисот - SEM

Може ли Twitter да биде корисен за бизнисот - SEM

Прикажани се 5 функции кои Twitter може да ги понуди за еден бизнис.

21. 5 Уникатни начини за користење на Twitter за бизнис

5 Уникатни начини за користење на Twitter за бизнис - Mashable

5 Уникатни начини за користење на Twitter за бизнис - Mashable

Во овој пост ќе прочитате за 5 уникатни начини како да го користите Twitter за бизнис цели.

22. 4 Начини на кои компаниите го користат Twitter за бизнис

4 Начини на кои компаниите го користат Twitter за бизнис

4 Начини на кои компаниите го користат Twitter за бизнис - RWW

Овој пост е базиран на истражување на Gartner во кое се потенцирани 4 начини на кои компаниите го користат Twitter за бизнис.

23. 16 примери на големи брендови за користење на Twitter за бизнис

16 Примери на големи брендови -SEJ

16 Примери на големи брендови -SEJ

Најдобро се учи од некој кој веќе користи нешто и особено кој постигнува резултати. Во овој пост има 16 примери за големи брендови и нивното практицирање на Twitter.

24. Ресурси за Twitter за раст на Вашиот мал бизнис

Ресурси за Twitter за бизнис

Ресурси за Twitter за бизнис

Интересен краток пост со линкови до различни ресурси кои ќе ви помогнат за ефективно и ефикасно користење на оваа платформа за микроблогирање.

25. 7 Начини за користење на Twitter за да ја шпиунирате Вашата конкуренција

Twitter Шпиунажа - Kissmetrics

Twitter Шпиунажа - Kissmetrics

Интересни идеи за деловно разузнавање за Вашиот бизнис со помош на Twitter.

26. Користење на Twitter Search за бизнис

Twitter Search од Chris Brogan

Twitter Search од Chris Brogan

Уште еден пост на Chris Brogan за користење на Twitter Search во бизнис цели.

27. 10 Начини за генерирање на бизнис лидови на Twitter

генерирање на потенцијални купувачи - Socia Times

Генерирање на потенцијални купувачи - Socia Times

Преку овој пост ќе дојдете до одговорот како до потенцијални купувачи за Вашиот бизнис преку Twitter.

Сметам дека се доста овие 27 ресурси за да ја почувствувате корисноста и потребата и Вашиот бизнис да биде присутен на Twitter. Направив обид да ги извлечам најдобрите и особено оние кои се концентрирани за бизниси.

Доколку имате извор кој навистина вреди да се спомене, а не е во горната листа слободно споделете го преку коментар.

About Д-р Драган Шутевски

Д-р Драган Шутевски е основач и CEO на Шутевски Консалтинг и им помага на бизнисите да го проектираат патот кон успешноста. Поврзи се со Драган на Google+

Speak Your Mind

*