post

[Видео] Бизнис план – Нови погледи

Минатата недела пишував за тоа како да напишеш бизнис план, тоа беше малку провокативен пост со цел да се поттикне едно поинакво размислување.

Веќе подолго време не сум голем фан на бизнис планови што може да се види и од повеќето постови за бизнис план, но и од прирачникот за процес на бизнис планирање каде се вметнати многу повеќе нетрадиционални елементи на едне бизнис план.

Имам забележано повеќе цитати, од многу книги, изјави на претприемачи, научни работници од полето на претприемништвото и малите бизниси. Во оваа видео се обидов да презентирам некои. Ова се цитати кои целосно кореспондираат со нашето време во кое живееме.

Што мислите за овие цитати, точни се или неточни? Да напоменам повеќето, ако не и сите се од луѓе кои изградиле успешен бизнис во последниве години.

About Д-р Драган Шутевски

Д-р Драган Шутевски е основач и CEO на Шутевски Консалтинг и им помага на бизнисите да го проектираат патот кон успешноста. Поврзи се со Драган на Google+

Speak Your Mind

*