post

Видео материјали – Најдоброто на претприемач во 2009

Како шеста и последна тема од серијалот Најдоброто на претприемач во 2009 година ја избрав темата за објавените видео материјали. Оваа тема ја започнав заради тоа што една слика дава 1000 зборови, а да не зборуваме колку зборови кажува едно видео.

Видео материјалите во изминатата година опфаќаа различни теми. Особено до кулминација дојде со премиум 10 видео материјали за изработка на веб презентација за Вашиот бизнис кои се заштитени и корисничко име и лозинка ја добивате по mail како регистрирани за неделни билтени на претприемач.

Пред некое време отворив и посебен канал за видео материјали на претприемач на YouTube каде ќе можете да ги гледате сите нови видео материјали на претприемач. Каналот е на следново URL: http://www.youtube.com/pretpriemac.

  1. Како со MS Excel до ABC анализа. ABC анализа е една многу корисна алатка за претприемачите особено доколку работат со продажба на физички производи и магацинско работење.
  2. Изработка на график за ABC анализа во MS Excel. Ова е продолжеток на претходното видео.
  3. Маркетинг календар. Ова е видео за користење на маркетинг календарот кој е еден од 10 бизнис темплејти на претприемач кои ги добија сите кои се регистрираа за неделни билтени на претприемач.
  4. Пивот табели – како да се користат. Во оваа видео е дадена презентација како да се користи алатката пивот табели на MS Excel која навистина е корисна во секојдневната работа на претприемачите.
  5. Графикон на рентабилност. Уште една алатка која навистина ќе ви биде потребна за секојдневните бизнис активности.

И за крај секако серијалот на видео материјали за веб презентација на Вашиот бизнис.

About Д-р Драган Шутевски

Д-р Драган Шутевски е основач и CEO на Шутевски Консалтинг и им помага на бизнисите да го проектираат патот кон успешноста. Поврзи се со Драган на Google+

Speak Your Mind

*