post

ВИДЕО МАТЕРИЈАЛИ НА ПРЕТПРИЕМАЧ

Следниве видео материјали се изготвени од страна на pretpriemac.com и се објавени на блогов:

 • Два видео материјали за ABC анализа и Microsoft Excel. ABC анализа е корисна алатка за малите бизниси во однос на избор на производи кои допринесуваат најмногу во износот на приходите или успехот на бизнисот. ABC анализата не мора да се користи само во однос на контрола на залихите и избор на вистинските производи туку може да биде користена и како 80/20 правило за било кој бизнис процес. На пример, тие и тие процеси кои изнесуваат 20% придонесуваат 80% за успешност на бизнисот.

Како да се исконструира табелата за ABC анализа:

Изработка на график за претходно изработената анализа:

 • Третото видео е видео кое ќе ја зголеми Вашата ефективност и ефикасност при пребарување на интернетот, а од друга страна може да служи како социјален сајт за стекнување на разни пријатели и можни идни бизнис партнери. Оваа видео се однесува на користење на delicious.com за бележење и организирање на интернет страниците кои ви оставиле некаков впечаток и кои мислите дека ќе ви затребаат во иднина.

 • Четвртото видео се однесува на „бизнис ефектот на пеперутка“ и има за цел да поттикне пронаоѓање на елементите на бизнисот кои ќе доведат до еден бизнис ефект на пеперутка, односно со мали промени до големи успеси.

Во секој случај ќе следуваат уште видео материјали од подрачјето на малите бизниси и претприемништвото кои може да се најдат како корисни за водење на малите бизниси на претприемачите.

About Д-р Драган Шутевски

Д-р Драган Шутевски е основач и CEO на Шутевски Консалтинг и им помага на бизнисите да го проектираат патот кон успешноста. Поврзи се со Драган на Google+

Comments

 1. petre says

  Секоја чест конечно да најдеме нешто за тоа како да почнеме успешно свој бизнис.Верувам дека материјалите што ги имате објавено ќе им помогнат на многу луѓе кои сакаат да започнат свој бизнис или веќе имаат започнато.Сите вие кои работите на овие материјали заслужувате голема чест и посебно внимание.Ви благодарам многу ми ги отворивте оќите за многу работи кои за мене биле енигма за тоа како успешно да функционирам во било која област од животот.Со голема почит до сите вас од вашиот ученик Петре Кузмановски

  • Д-р Драган Шутевски says

   Благодарам Петре за пофалбите, што во секој случај само ме тера уште подобри и покавлитетни материјали да подготвувам од проблематиката на претприемништвото.

Speak Your Mind

*