post

Видео: MindMap со iThoughtsHD за iPad

MindMaps се можеби едни од најкористените мапи во скоро сите уреди кои ги користам. Дали е тоа кога бреинстормирам некои идеи, или кога правам структура за некој блог пост, или структура за е-книга како блогирање за бизнис, или пак обликување на бизнис идеја, или пак некоја почетна верзија на некој проект овие мапи се тука да ми помогнат.

Помошта е особено драгоцена што едноставно со нивна помош мојот мозок излегува од онаа линеарно размислување кое е доста ограничувачко и влегува во еден покреативен момент.

Ова е едно видео кое го направив уште во период кога го напишав постот iPad и неколку корисни апликации за продуктивност, но пред извесен период чистејќи ја мојата камера ги забележав и одлучив кога веќе ги има да одат онлајн на претприемач.

 

About Д-р Драган Шутевски

Д-р Драган Шутевски е основач и CEO на Шутевски Консалтинг и им помага на бизнисите да го проектираат патот кон успешноста. Поврзи се со Драган на Google+

Speak Your Mind

*