post

Видео: Патот кон успехот никогаш не е без препреки

Точно така, никој од досегашната практика не успеал а да не поминал низ повеќе препреки на патот кон тој успех.

Оние кои поминале повеќе препреки, падови, неуспеси или било што што се попречува на патот кон нивниот успех се чини дека постигнуваат најголем успех, токму поради тоа акумулирано искуство на тој пат.

Да се биде претприемач значи и да се паѓа, но разликата е што успешниот претприемач секогаш наоѓа начин да стане и да го продолжи патот, избегнувајќи исти падови во иднина. Се е ризик, бизнисот е ризик, претприемачкиот пат е ризик, па и животот кој го живееме е ризик.

Видеото е навистина мотивирачко, кратко и вредно за гледање.

About Д-р Драган Шутевски

Д-р Драган Шутевски е основач и CEO на Шутевски Консалтинг и им помага на бизнисите да го проектираат патот кон успешноста. Поврзи се со Драган на Google+

Speak Your Mind

*