post

Желби на малите бизниси за 2011 – Google

Google желби на малите бизниси

Google желби на малите бизниси

Во декември Small Business Marketing тимот на Google спроведе иницијатива во која ги праша малите бизниси кои им се желбите за 2011 година. Тоа беше еден вид на „желботека“ на Google.

Различните желби тимот на Google ги групира во 3 категории и подкатегории. Еве некои желби што малите бизниси ги имаат и бараат во 2011 од Google:

  • Повеќе можности и дополнителни карактеристики на онлајн алатките.
  • Повеќе онлајн ресурси кои ќе им помогнат во растот на малите бизниси.
  • Помош за тоа како да се користат социјалните медиуми.
  • Да извлечат максимум од веб сајтот.
  • Повеќе онлајн алатки за водење на бизнисот поефикасно за да можат да имаат повеќе време за концентрација на потрошувачите.
  • Повеќе маркетинг алатки за големување на видливоста на бизнисот.
  • Повеќе едукација.
  • Помош за започнување на бизнисот.

Повеќе за желбите на малите бизниси можете да прочитате на официјалниот блог за малите бизнис на Google.

About Д-р Драган Шутевски

Д-р Драган Шутевски е основач и CEO на Шутевски Консалтинг и им помага на бизнисите да го проектираат патот кон успешноста. Поврзи се со Драган на Google+

Speak Your Mind

*