post

Епизода #07: Неколку идеи за подобрување на вашиот бизнис кои можете да ги спроведете уште денес [Подкаст]

Ова е седма епизода на подкастот “претприемачки пат” при што секоја недела имаме нова епизода со цел да ви помогне во расветлување на вашиот сопствен и уникатен претприемачки пат.

претприемачки пат

Подобрување и особено континуирано подобрување е тема што постојано ќе биде актуелна за претприемачите и малите бизниси, но не само за нив (иако оваа епизода на “претприемачки пат” е наменета токму за нив) туку и за сите менаџери на сите нивоа во пирамидално-хиерархиската структура на една организација. Без постојано подобрување, бизнисот стагнира, привремено се одржува во состојбата во која што е, но сепак тоа се знаци кои кажуваат дека започнува патот на назадување на компанијата. Поради оваа важност ја избрав темава за подобрување да биде меѓу овие први 10 епизоди на овој подкаст.

Кликни за слушање

Клучни системи со кои ќе треба да започнете со подобрување и кои се опфатени во подкастот со некои идеи за подобрување на истите се:

  1. Подобрување на производствениот систем.
  2. Подобрување на маркетинг систем.
  3. Подобрување на продажниот систем.
  4. Подобрување на човечки ресурси.

Најава за онаа што следува

Следниот подкаст ќе биде на тема “Билдање на свесност кај купувачите дека имаат проблем кој вие го решавате”, Доколку имате прашања за оваа тема, можете да оставите гласовна порака на подкаст прашања или да напишете прашање преку контакт формата.

Ресурси од епизодата

Во оваа епизода споменувам неколку ресурси меѓу кои и:

Транскрипт од оваа епизода

Можете да го симнете комплетниот транскрипт на оваа епизода тука доколку повеќе ви одговара читање отколку слушање.

About Д-р Драган Шутевски

Д-р Драган Шутевски е основач и CEO на Шутевски Консалтинг и им помага на бизнисите да го проектираат патот кон успешноста. Поврзи се со Драган на Google+

Speak Your Mind

*