audio

Епизода #08 – Билдање на свесност кај купувачите дека имаат проблем кој вие го решавате

Оваа е осма епизода на подкастот “претприемачки пат” при што секоја недела имаме нова епизода со цел да помогнеме во градењето на вашиот пат.

Претприемачки пат

Веќе најавив во шестата епизода од “претприемачки пат” која се однесуваше на купувачите и нивната моќ која го содржи интересот за себеси, ќе имаме повеќе епизоди во овој почетен циклус со главен фокус на купувачите. Сепак, нели тие се најважните за секој бизнис. Во оваа епизода ќе се обидам да ви помогнам да го направите вистинскиот спој помеѓу производот и купувачите без разлика дали станува збор за идни купувачи за стартап бизниси, или пак за идни и постоечки купувачи кај тековен бизнис.

Кликни за слушање

Главните препораки во оваа епизода на “претприемачки пат” се следниве

  1. Бидете сигурни дека решавате вистински проблем
  2. Подгответе долгорочна визија на решението на проблемот.
  3. Какви решенија постојат во моментов?
  4. Нивоа на свесност во кои може да се најде купувачот
  5. Подготовка на прототип на производот.
  6. Одете и разговарајте со купувачите
  7. Маркетинг

Најава за онаа што следува

Следниот подкаст ќе биде на тема “Убедување на потенцијалните купувачи дека токму вашето решение е вистинско”, Доколку имате прашања за оваа тема, можете да оставите гласовна порака на подкаст прашања или да напишете прашање преку контакт формата.

Ресурси од епизодата

Во оваа епизода споменувам неколку ресурси меѓу кои и:

Транскрипт од оваа епизода

Можете да го симнете комплетниот транскрипт на оваа епизода тука доколку повеќе ви одговара читање отколку слушање.

About Д-р Драган Шутевски

Д-р Драган Шутевски е основач и CEO на Шутевски Консалтинг и им помага на бизнисите да го проектираат патот кон успешноста. Поврзи се со Драган на Google+

Speak Your Mind

*