post

Идеи кои можете да ги искористите од Мај 2011

Претприемач

Претприемач

Секоја година на крајот од годината ги извлекуваме најдобрите постови на претприемач кои потоа се групираат во делот Започни тука за сите нови посетители да можат полесно да се снајдат. Но, многу постови остануваат и заборавени или пропуштени. Затоа одлучивме секој месец како некои идеи да одат во еден пост линковите до најдобрите текстови.

Бизнис идеи

Кога станува збор за бизнис идеи и процес на доаѓање до бизнис идеи кој овозможува секогаш да бидете во тренд и истите да бидат постојано ажурирани актуелни беа следниве наслови:

Бизнис план

Во месецот Мај имавме ажурирање на процесот на бизнис планирање со 3 нови елементи како дел од бизнис планот:

Продажба

Продажбата е функција која го обезбедува основната состојка за нормално функционирање на бизнисот – пари. Во мај се занимававме со:

Маркетинг

Во делот за маркетинг би ги издвоиле следниве постови:

Менаџмент

Во категорија менаџмент која беше најзастапена ги издвоивме следниве:

Претприемач

Во категоријата претприемач ги издвоивме следниве:

Препорака на книга

Како книга која би ја препорачал а за која пишувавме минатиот месец е: Enchantment од Guy Kawasaki.

About Д-р Драган Шутевски

Д-р Драган Шутевски е основач и CEO на Шутевски Консалтинг и им помага на бизнисите да го проектираат патот кон успешноста. Поврзи се со Драган на Google+

Speak Your Mind

*