audio

Епизода #10- Email маркетинг и основни прашања на кои треба да одговорите

Оваа е десета епизода на подкастот “претприемачки пат” при што секоја недела имаме нова епизода со цел да помогнеме во градењето на тој ваш пат.

Претприемачки пат

Темата за email маркетинг е доста интересна тема и секако дека ќе бара многу поголем простор за да се опфатат сите важни елементи од овој процес кој доколку го дизајнирате како што треба, ќе постигнете неверојатни резултати.

Но, во оваа епизода на претприемачки пат ќе се обидеме да навлеземе во шест основни прашања кои може да ви помогнат да дизајнирате навистина ефикасен и ефективен процес за email маркетинг во вашиот бизнис.

Кликни за слушање

Шесте прашања на кои ќе треба да дадете одговор и кои се објаснети во оваа епизода на претприемачки пат се следниве:

  1. Која е целта на користењето на email маркетинг?
  2. Какви видови на листи ќе градите?
  3. Кои видови на email пораки ќе праќам?
  4. Каков процес ќе дизајнирам за да ги максимизирам резултатите?
  5. Кои се мерките кои ќе ги следам?
  6. Како ќе го подобрувате процесот?

Најава за онаа што следува

Следниот подкаст ќе биде на тема Како да го изградите профилот на вашите купувачи, Доколку имате прашања за оваа тема, можете да оставите гласовна порака на подкаст прашања или да напишете прашање преку контакт формата.

Ресурси од епизодата

Во оваа епизода споменувам неколку ресурси меѓу кои и:

Претприемач линкови:

Курс:

Софтвер:

Транскрипт од оваа епизода

Можете да го симнете комплетниот транскрипт на оваа епизода тука доколку повеќе ви одговара читање отколку слушање.

About Д-р Драган Шутевски

Д-р Драган Шутевски е основач и CEO на Шутевски Консалтинг и им помага на бизнисите да го проектираат патот кон успешноста. Поврзи се со Драган на Google+

Speak Your Mind

*